Σαν κεραυνός το λουκέτο της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Ηρακλείου

Άνω κάτω είναι η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας του Ηρακλείου με την πληροφορία που κάνει τον γύρο των ειδησεογραφικών μέσων και κάνει λόγο για..

την κατάργηση του θεσμού και την ενσωμάτωση δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.
Αντιπροσωπία της υπηρεσίας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη ζητώντας την παρέμβασή του για την υπόθεση.
Ο κ. Κουράκης εξέφρασε την αντίθεση του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μετάταξη 4.000 Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ ενώ δήλωσε ότι μετά τις περικοπές των Πόρων στους ΟΤΑ και τη Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων των Δήμων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το μάρμαρο, καθώς τώρα επιχειρείται η κατάργηση μιας νευραλγικής για τον πολίτη Υπηρεσίας η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
Μάλιστα ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην τελεσφορήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός τονίζοντας ότι με τα επιχειρήματα των λόγων θα εμποδίσουμε την εξέλιξη αυτή και χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως καθαρό αιφνιδιασμό αφού ουδέποτε είχε συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την κυβέρνηση.
Έχουν ήδη ζητηθεί επείγουσες συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να μεταφερθεί στην κυβέρνηση η καθολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στην ενοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *