Κουβέλη, μην το κάνεις…

«Μην το κάνεις. Φοβάμαι ότι η συγκυρία θα λειτουργήσει αναδρομικά εναντίον σου, δηλαδή στην ιστορία θα…
γραφτείς λάθος…». Αυτό θα έλεγε στον Φώτη Κουβέλη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης
Πανούσης, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον REAL FM και τον Αιμίλιο Λιάτσο, αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε ο κ. Πανούσης: «Αυτό αν έπρεπε να γίνει θα έπρεπε να προετοιμαστεί και από το κόμμα και αλλιώς εδώ κι έναν χρόνο. Μην το κάνεις τώρα έτσι. Θα βρεθείς ξεκρέμαστος και από το κόμμα σε μεγάλο βαθμό και από αυτά που έχεις πει ο ίδιος. Διότι πρέπει να εξηγήσεις γιατί λες 10 φορές δεν είμαι υποψήφιος και την 11η λες είμαι. Μην το κάνεις θα ήταν η άποψή μου».

Στην ερώτηση αν υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ο κ. Πανούσης απάντησε: «Τα φαινόμενα αυτό δείχνουν. Το “οριστική” σημαίνει ότι η κοινή γνώμη, οι βουλευτές, θα αντιδράσουν με έναν θετικό τρόπο και θα προχωρήσουν σε μία επίσημη υποψηφιότητα και μετά θα αρχίσουν να μετράνε κουκιά ή ξέρω κι εγώ ψήφους. Αν αντίθετα υπάρξει μία αντίδραση, όχι εναντίον του προσώπου του κ. Κουβέλη, διότι θέλω να είμαι σαφής σε αυτό, εναντίον του πολιτικού ρόλου που θα μπορούσε να παίξει ίσως αυτό οδηγήσει σε μία αναθεώρηση των πραγμάτων. Δεν μπορώ να ξέρω την έκβαση της ιστορίας».

Και σημείωσε ο κ. Πανούσης: «Εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την άλλη ημέρα φέρνει η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο, εμείς είμαστε αντιπολίτευση, το καταψηφίζουμε, θα γελάνε οι άλλοι και θα λένε εσείς στηρίξατε την κυβέρνηση για να μείνει ακόμη 1,5 χρόνο και τώρα καταψηφίζετε τα νομοσχέδιά της; Και όχι μόνο αυτό. Μετά αυτό το νομοσχέδιο που καταψήφισε το κόμμα του Κουβέλη θα το υπογράφει ο κ. Κουβέλης με την νέα του ιδιότητα ως πρόεδρος της δημοκρατίας. Αυτό είναι πολιτική γελοιογραφία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *