Παζάρι- θρίλερ για το «Τρίτο Μνημόνιο»

Συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα οι σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της Τρόικας και το υπουργείο…

Οικονομικών, καθώς οι προγραμματισμένες για σήμερα ανακοινώσεις για την επικαιροποίηση του Μνημονίου μετατέθηκαν για αύριο.

Αιτία για την αναβολή της συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων της Τρόικας είναι οι κλιμακούμενες αντιδράσεις υπουργών, τους οποίους «αγγίζει» το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας και Τίνα Μπιρμπίλη αντιδρούν στις νέες επιταγές ΔΝΤ-Ε.Ε.- ΕΚΤ, βλέποντας ότι μια σειρά ζητημάτων που τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων σε τομείς ευθύνης τους.

Παρότι οι συζητήσεις είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, οι ενδοκυβερνητικές τριβές ανάγκασαν Τρόικα και υπουργείο Οικονομικών να καθυστερήσουν μια ημέρα την ανακοίνωση. Μπορεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να επιμένει ότι «δεν έχει «σκαλώσει» η διαδικασία, απλά υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που χρειάζονται περαιτέρω διαπραγματεύσεων», η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι φωνές που ζητούν να μπει «φρένο» στις συνεχείς πιέσεις της Τρόικας, και μάλιστα μέσα από την κυβέρνηση, πληθαίνουν.

Με τη νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου η Τρόικα ζητά:

– Μείωση προσωπικού στις ΔΕΚΟ (με απολύσεις ή μετατάξεις που να καλύπτουν τη προβλεπόμενη αναλογία μιας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις υπαλλήλων)

– Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

– «Χαλάρωση» των εργασιακών συμβάσεων, με διάταξη που προβλέπει οι επιχειρησιακές-ατομικές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ του υπουργείου του, η υπουργός ΠΕ.Κ.Α. Τίνα Μπιρμπίλη στη συνάντηση της με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ τους γνωστοποίησε ότι δεν σχεδιάζει την πώληση μονάδων της ΔΕΗ αλλά συμφωνίες για ανταλλαγή ενεργειακών μονάδων με ξένες επιχειρήσεις, ενώ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη σε άρθρο της με τίτλο «Γιατί λέω όχι στο ΔΝΤ» αντιδρά στην χωρίς όρους υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων χωρίς προϋποθέσεις.

www.epikaira.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    * simaia dnt.PNGsimaia dnt.PNG

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
    ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ καποια ΑΣΦΑΛΗ ΕΞΟΔΟ
    Ο ΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΙΜΕΡΚΕΛ
    Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Ο ΚΛΟΟΥΝ ΛΟΜΠΕΡΤΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ…
    ΑΛΛΟΙ ΨΕΛΛΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ
    ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανερυθριαστα με την ξεδιαντροπια του δωσιλογου …
    ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΘΗΚΗ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ………….

    [γιατι αν φυγουν ετσι ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ -ειναι ολοι τους για τα κλαρια οπου θα τιναζουν τα ποδια…]

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
    ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΞΟΔΟ
    [γιατι αν φυγουν ετσι ειναι ολοι τους στο κλαρι τιναζοντας τα ποδια…]

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *