Βοϊζεμπέργκ προς Ρέντσι: “Η Ευρώπη χρειάζεται αναγέννηση ιδεών και αρχών”

Στο πλαίσιο της πρώτης παρέμβασης της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η νεοεκλεγείσα ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βοϊζεμπεργκ και απευθυνόμενη στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι τόνισε μεταξύ άλλων: “Κύριε Πρωθυπουργέ της Ιταλίας σας συγχαίρω θερμά για την ομιλία σας και τη γνώση της Ελληνικής Ιστορίας.
Αναφερθήκατε στον Παρθενώνα, στον….
Αριστοτέλη, στον Αρχιμήδη, στον Οδυσσέα και στον Τηλέμαχο, υποστηρίζοντας προφανώς ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Παραλαμβάνετε λοιπόν μια υγιή και δυνατή σκυτάλη, γιατί κατά γενική παραδοχή η Κυβέρνηση της πατρίδας μου, είχε άριστα αποτελέσματα με ελάχιστο κόστος και σε λίγο χρόνο. Με 67 νομοθετήματα και 15 παρεμβάσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμβάθυνση των ευρωπαϊκών θεσμών.
Γνωρίζουμε ότι η Ιταλία γέννησε την Αναγέννηση, τώρα χρειάζεται αναγέννηση ιδεών και αρχών που έχει ανάγκη η Ευρώπη μετά την κρίση. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι με το πάθος που σας διακρίνει θα υπηρετήσετε τον κοινό μας στόχο που θέλει την Ευρώπη ουσιαστική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων για τις επόμενες γενεές”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *