Τηλεόραση, λεχθέντα και κρίσεις

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Παρακολουθούσα την πρωϊνή κουβέντα στο Mega.
Στο πάνελ, βρίσκονταν οι , Μαρκογιννάκης, Μπαλάφας, Ρήγας και Κανέλη.
Κάποια στιγμή γίνεται σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και τον κ. Μπουτάρη.
Σε αυτό το άρθρο επικοινωνίας θα ασχοληθώ με κάποιες ατάκες πολύ αποκαλυπτικές για τις αντιλήψεις και την παιδεία πολιτικών και κομμάτων…

Κατά τον «ανακριτικό» διάλογο μεταξύ Οικονομέα και Μπαλάφα, για το πώς θα συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ο Οικονομέας ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει διαφορετικά, αφού με τους Αν. Έλ. δεν έχουν κοινές θέσεις και το ΚΚΕ λέει όχι σε μια συγκυβέρνησης, τότε δεν μπορεί να κάνει ότι υπόσχεται.

Ο κ. Μπαλάφας από την μεριά του μιλά για την επιδίωξη αυτοδυναμίας ή εναλλακτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και μια συμμαχική συγκρότηση με βάση τα προγράμματα των κομμάτων που προσφάτως θα έχει εγκρίνει το εκλογικό σώμα.

Εκεί λοιπόν πετάγεται η Κανέλη, λέγοντας: « Με αυτήν την Ευρώπη, θα πάμε με το ΣΥΡΙΖΑ για να την αλλάξουμε;»

Αυτή η ατάκα, είναι αποκαλυπτική της φύσης, της παιδείας, του πολιτισμού του ΚΚΕ.

Ένα Σταλινικό κόμμα, που έχει κατασκευάσει έναν πύργο, εκεί μέσα υπάρχουν διάφορες οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες αποστειρωμένες, όπου ότι υπάρχει ως ύλη, μαζί και οι άνθρωποι-ύλη, υπάρχουν αφού το εγγυάται το κόμμα.

Λέει λοιπόν η Κανέλη, όπου σημειωτέων αποτελούσε την κορωνίδα της κρατικής- πρωθυπουργικής δημοσιογραφίας επί «εθνάρχη» Καραμανλή στην ΕΡΤ, άμα αλλάξει η Ευρώπη, αν δηλαδή όλα αλλάξουν έξω από τον κόκκινο πύργο και γίνουν όπως είναι μέσα στον κόκκινο πύργο, τότε θα συνεργαστούμε. Αν δηλαδή προσαρτηθεί στις αντιλήψεις του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρώπη τότε βεβαίως.

Μπαλάφας, ( σε ελεύθερη απόδοση): « Μα εδώ ο κόσμο χάνεται, πρέπει να αλλάξει η πολιτική και η πολιτική αλλάζει με εκλογές τις οποίες πρέπει να προκαλέσει ο ίδιος ο λαός και πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα βοηθήσει τον λαό, αντί – μνημονικακά και προοδευτικά»

Παράδειγμα λοιπόν : Αν είχαμε έναν τραυματισμένο στο οδόστρωμα και καλούσαμε σε βοήθεια έναν γιατρό, μέλος του ΚΚΕ, για βοήθεια, κατά την άποψη της Κανέλη θα γινόταν ο παρακάτω διάλογος.

Γιατρός: Μα με αυτό το σύστημα υγείας, την εμπορευματοποίηση της ανάγκης να γίνει κάποιος καλά, να σωθεί μια ζωή, με τις πολιτικές των φαρμακοβιομηχάνων, με τι επιδιώξεις των πολυεθνικών και τα υποβαθμισμένα φάρμακα-αντίγραφα, χωρίς χειρουργικές μονάδες και εντατικές , τις οποίες κλείνει ο Γεωργιάδης και η Τρόικα και τόσα άλλα μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, εγώ θα συνεργαστώ μαζί σας για να σώσω τον τραυματία;

Αν αλλάξουν όλα αυτά , τότε ναι. Θα προσφέρω την βοήθεια μου και …αφιλοκερδώς.

Αυτό ήταν και είναι το ΚΚΕ.


Πάμε τώρα στον κ. Ρήγα.

Λέει λοιπόν ο κύριος αυτός μεταξύ άλλων ευτράπελων που «δικαιολογούν» την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ελληνικού λαού ότι, στόχος είναι το δεκατέσσερα να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές και να ζητήσουμε ένα μικρό δάνειο για να δούμε τι τύχη θα έχει αυτή το εγχείρημα.

Κανέλη: δηλαδή στον τζόγο;

Ρήγας: κοιτάτε, σέβομαι τις απόψεις σας, αλλά αυτά που λέτε δεν έχουν γίνει πουθενά , ίσως σε κάποιον άλλο πλανήτη.

Δηλαδή ο κ. Ρήγας, άρα και το ΠΑΣΟΚ, ξέχασε ότι μέχρι σήμερα , έστω και για τα προσχήματα, ποτέ ένα κόμμα της «Δημοκρατίας» δεν ξέσκισε τα ιμάτια του, δεν φόρεσε ξένα ρούχα για να συνεργαστεί και μάλιστα να υπερφαλαγγίσει της Δεξιά, που στην Ελλάδα Δεξιά είναι συνώνυμο, φασιστικών, χουντικών και προδοτικών κυβερνήσεων.

Όμως ο κύριος αυτός μας λέει πως, αν η Γερμανία ή οι ΗΠΑ ή η Γαλλία ή άλλος δημιουργήσει ένα καθεστώς οικονομίας και πολιτικής καινούργιο, ναι τότε θα το κάνουμε.

Μας λέει όμως, όπως και ο αρχηγός του, ότι αφού η Ελλάδα συμμετέχει, όπως και το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Φασιστική Κυβέρνηση Σαμαρά, σε μια ή περισσότερες ενώσεις πολιτικές-οικονομικές κρατών, όπως η ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, είμαστε υποχρεωμένου να συμφωνούμε με ότι αποφάσεις παίρνονται.

Πρόσφατα, πριν μερικές μέρες, ο «Αρχηγός» τους αυτό το παχύδερμο στον εγκέφαλο και στην παιδεία που τον διακρίνει, δήλωσε πως αφού τα αφεντικά, Ομπάμα, Κάμερον, Μέρκελ , Ολαντ αποφάσισαν να βομβαρδίσουν την Συρίας, τότε για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της η Ελλάδα, δεν πρέπει να έχει άλλη φωνή, αλλά να υπερθεματίσει. 

Να δώσει λοιπόν γη και ύδωρ, όπως έκανε «υπερήφανα» και για την Γιουγκοσλαβία, και να συνδράμει στον βομβαρδισμό, δηλαδή στην κήρυξη πολέμου κατά της Συρίας, αφού τα οικονομικά συμφέροντα, Τούρκων, Γερμανών, Γάλλων, Άγγλων και Αμερικανών το επιβάλλουν.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτός είναι ο Βενιζέλος, αυτός είναι ο Ρήγας.

Πάμε τώρα στην σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και το κ. Μπουτάρη.

Ό κύριος αυτός, ο κύριος Μπουτάρης, μεταξύ άλλων μας είπε πως η Πόλης θέλει για να ζήσει αυτό το δεκαπενθήμερο της έκθεσης, μια καθαρή εμποροπανήγυρη, ένα καθαρό οικονομικό – εμπορικό γεγονός, που δεν χρειάζεται ούτε Πολιτικούς, ούτε μπάτσους, ούτε – κυρίως- Συνδικαλιστές.

«Τι θα γίνει με τις διαδηλώσεις, που βγάζουν αυτές, πως βοηθούν τις οικονομικές ανάγκες της πόλης»; υποστήριξε αυτό το φασιστοειδές και πάλαι ποτέ επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Γιατί η πόλη, δεν είναι οι εργαζόμενοι, δεν είναι ο λαός της, αλλά είναι οι επιχειρηματίες, οι επιχειρήσεις τους και το κέρδος από ένα με ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες.

Όμως να ασχοληθούμε λίγο με την περίπτωση Μπουτάρη για να κρίνουμε το λογικό των ψηφοφόρων όταν κατέρχονται σε εκλογικές διαδικασίες.

Θυμάστε, εσείς πάνω από τα 60, πόσες φορές δεν ακούσαμε στο ραδιόφωνο και δεν διαβάσαμε στις εφημερίδες της εποχής μας, αυτό το ναυάγιο στο Αιγαίο, το άλλο ναυάγιο στον Ατλαντικό, όπου αύτανδρο το καράβι πήγαινε στον πάτο της θάλασσας και οι Έλληνες πλοιοκτήτες γίνονταν σπουδαίοι εφοπλιστές; Αυτοί πέτυχαν όπως ο κ. Μπουτάρης ως επιχειρηματίες.

Με τα κριτήρια που ο Μπουτάρης επελέγη ως υποψήφιος για Δήμαρχος, τότε με τα ίδια αυτά κριτήρια θα έπρεπε τον κάθε σκυλοπνίχτη επίδοξο εφοπλιστή, πετυχημένος ως επιχειρηματίας, χωρίς να μας ενδιαφέρει πως πέτυχε, να τον κάναμε Δήμαρχο, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν αποτελεί λοιπόν σοβαρότατο ζήτημα, το πλέον σοβαρό από κάθε τι άλλο, το ζήτημα των κριτηρίων που υιοθετεί ένα κόμμα αλλά και κάθε πολίτης για το ποιος θα υποδυθεί τον ρόλο του Βουλευτή, του Δημάρχου, του Πρωθυπουργού;

Γιατί στην Ελλάδα, ένα Πολίτευμα φασιστικό και συνάμα ολιγαρχικό υποδύεται την Δημοκρατία και αντιστοίχως τα κόμματα, αυτή την Δημοκρατία υπηρετούν.

Β.Κ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *