Συνάντηση της Υπουργού Οικονομίας με τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας


Σε συνάντηση στο γραφείο της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ Νίκο Σαράντη και τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, μπήκαν οι βάσεις για τη διαμόρφωση ενός συνολικού προγράμματος πράσινης ανάπτυξης για το υποβαθμισμένο Δυτικό τμήμα του Λεκανοπέδιου της Αθήνας.
Η Υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει την κατάρτιση και υλοποίηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα, που θα προβλέπει …

…τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων στην περιοχή, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η χρηματοδότηση αυτή θα προέρθει από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, όπως: ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Jessica, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κλπ.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας, όπως αυτή σχεδιάζεται και συντονίζεται από τον ΑΣΔΑ, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα:

* δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας,
* προστασίας του περιβάλλοντος και εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης των απορριμμάτων,
* αστικών αναπλάσεων και πολεοδομικής ανασυγκρότησης συνοικιών,
* ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τομείς της νέας οικονομίας, της πράσινης οικονομίας και στην ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών και περιβαλλοντικών προτύπων στην παραγωγική διαδικασία.

Οι Δήμαρχοι με τη σειρά τους επεσήμαναν ορισμένα κομβικά σημεία αυτού του σχεδιασμού, όπως:

* επέκταση γραμμών Μετρό,
* αναβάθμιση και κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση μεγάλων οδικών αξόνων,
* αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και διαχείριση των ρεμάτων,
* Πολιτιστικές και Αθλητικές Υποδομές,
* κοινωνική ένταξη μεταναστών και μειονοτήτων,
* ενίσχυση της αστικής κινητικότητας κ.α.

Στη συνάντηση, εκτός από την Υπουργό, κα. Κατσέλη και τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων, κ. Σαράντη,, παρευρίσκονταν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ. Καπλάνης, Ζεφυρίου κ. Γιαννοπούλου, Ιλίου κ. Ζενέτος, Καματερού κ. Καμαρινόπουλος, Περιστερίου κ. Παχατουρίδης και Πετρούπολης κ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Παναγιωτάτος, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΣΔΑ, Σύμβουλοι της Υπουργού και Υπηρεσιακοί παράγοντες.
αυτοδιοικηση

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *