Μετά το Πάσχα η ανακοίνωση των νέων μέτρων…

Δύο σενάρια, τα οποία κυκλοφορούσαν έντονα το τελευταίο διάστημα, αυτό των πρόωρων εκλογών και εκείνο της αναδιάρθρωσης του χρέους διέψευσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-1015. Πάντως όπως δήλωσε, τα αναλυτικά στοιχεία και τα χρονοδιαγράμματα θα παρουσιαστούν μετά το Πάσχα και θα ακολουθήσει ο διάλογος με την….
ψήφισή του από τη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για τον οδικό χάρτη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά αυτόν τον οδικό χάρτη μέχρι το 2013, χρονιά στην οποία λήγει η θητείας της διαψεύδοντας κατ΄αυτόν τον έμμεσο τρόπο τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Αναφορικά με το πρόβλημα του χρέους, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το μεγάλο χρέος το αντιμετωπίζουμε αλλά το πρόβλημα είναι να λυθεί σε βάθος όχι με αναδιάρθρωση του ίδιου του χρέους αλλά με αναδιάρθρωση της χώρας και αυτό κάνουμε με τον οδικό χάρτη.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσει η κυβέρνηση με βάση τον οδικό χάρτη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι “θα τα καταφέρουμε”, προσθέτοντας ότι η βεβαιότητά του αυτή πηγάζει από τη στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση οι Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτεταμένη αναφορά στο κυβερνητικό έργο και σε όσα πέτυχε η κυβέρνηση στο 18μηνο της θητείας της μεταξύ των οποίων το νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών που συνεχίζει να αποτελεί στόχο μαζί με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.

Ο οδικός χάρτης τόνισε δεν ξεκινάει από το μηδέν καθώς ήδη έχουν επιτευχθεί κάποια πράγματα και θα αποτελέσει το βήμα για την περαιτέρω αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων.

Εμείς, τόνισε, στη νοοτροπία του “άσ΄ το για αργότερα”, απαντάμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα. Θέλουμε, πρόσθεσε, μια πατρίδα αυτόνομη, που κοιτά το μέλλον με σιγουριά και αυτή τη μάχη δίνουμε παρά τα απρόβλεπτα και τις όποιες αντιδράσεις από εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα γεγονότα βίας και ανομίας τα οποία δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία και μάλιστα σε μία περίοδο ανασυγκρότησης της χώρας και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές στα θέματα αυτά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ότι έχει κατορθώσει πολλά σε δύο μέτωπα που είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας και η εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Πετύχαμε τόνισε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, ανέφερε, υλοποιείται ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών.

Αναφερόμενος στο χρέος ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η μείωσή του δεν είναι μόνο αριθμητική, διότι πίσω από αυτό υπάρχουν τα ελλείμματα και πίσω από αυτά πρακτικές, νοοτροπίες και φαύλες πολιτικές τις οποίες αλλάζουμε. Η αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, πρόσθεσε, θα γίνει όταν αλλάξουμε τις λογικές και τις νοοτροπίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΔΑΕΙ …ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ..ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΣΤΑ….ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ..ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..ΟΡΜΑ ΡΕ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΑΓΚΑΛΕ..ΚΕΡΑΤΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
    ΕΜΠΡΟΣ ΖΩΑ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΙΜΑΤΟΣ..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ!!!!

    ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ Δ.Υ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    10,18 ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΖΕΦΡΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τι δουλειά έχουν στην Ανάσταση οι Άθεοι? ΟΥΣΤ. Κρέμασμα στο Σύνταγμα όλοι τους. Να μην γλιτώσει κανένας. Μόνο έτσι θα καθαρίσει το πολιτικό σύστημα.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Τώρα στίς γιορτές τού Πασχα θα κάνουν προπόνηση με τόν αδελφό του πώς να κάνουν τόν σταυρό τους, τα μαθήματα θα παραδίδει ο Νίκος!!! Ελπίζωνα έμαθε ο Μαλάκας ο ΓΑΠΑΣ ότι την λαμπάδα πού θα τού δώσουν και φέτος με το ποτηράκι από κάτω την κρατάμε αναμένη στά χερια μας και δεν την τοποθετούμε σε κηροπήγειο όπως έκανε αυτός ο ΒΛΑΚΑΣ, αυτός ο Αγριο-Χρήστιανος, αυτός ο ανθέλληνας πέρυσι στήν Ανάσταση πού τόν πήγαν!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε αρνάκι. Άντε και καλή Σαρακοστή μετά τη Λαμπρή.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΝΑ ΗΣΗΧΑΣΟΥΜΕ..

    ΖΑΒΟ..

    ΞΕΡΑΜΕ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ..

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΒΑΝΙΑ ΤΟΥ.
    Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΛΥΦΤΕΣ Ε ΓΛΥΦΤΕΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
    Αθήνα, 13 Απριλίου 2011
    >> Φωτογραφικό υλικό.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ JACEK ZAKOWSKI
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας καλωσορίζω στη χώρα.
    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πάντοτε θυμάμαι τις πολωνικές μου ρίζες.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ευχάριστο.

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σήμερα με τον Bronislaw Komorowski, τον Πρόεδρο της Πολωνικής Δημοκρατίας, ανακαλύψαμε ότι είμαστε στενοί συγγενείς. Οι γιαγιάδες μας κατάγονταν από την οικογένεια των Mineyko.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και έτσι φανερώθηκε μια άγνωστη έως τώρα ευρωπαϊκή δυναστεία.
    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η δυναστεία των Mineyko.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *