Ιντερπόλ: Η «Μαρία» δεν βρίσκεται στη λίστα με τα αγνοούμενα παιδιά

Δεν είναι στην παγκόσμια λίστα της Ιντερπόλ η πεντάχρονη Μαρία, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Η Διεθνής Αστυνομία έστειλε στην ΕΛΑΣ την απάντηση πριν από λίγες ώρες, μετά από σύγκριση DNA 610 αγνοούμενων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως, σύμφωνα με το tovima.gr, εκτιμούν ότι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η μικρή να βρέθηκε στα χέρια των Ρομά μετά την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών μέσω Βουλγαρίας 2008 – 2010, μετά την ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή να έχει «διακινηθεί» μεταξύ αθιγγάνων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι αστυνομικοί διερευνούν ακόμη την υπόθεση ληστείας τον Νοέμβριο του 1999 με πρωταγωνιστή τον 39χρονο αθίγγανο που εμφανίσθηκε ως πατέρας του παιδιού και θύμα του έναν ταχυδρόμο στην κεντρική Ελλάδα.

Το κοριτσάκι θα εξετάσει και ειδικός ανθρωπολόγος-ιατροδικαστής, ο οποίος πολλές φορές υποβοηθά τις έρευνες των διωκτικών αρχών προκειμένου να προσδιορισθεί η χώρα προέλευσης ενός ατόμου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Κούβαρης, που έχει τη σχετική ειδίκευση, «μια τέτοια έρευνα δεν γίνεται από μια φωτογραφία ή μια απλή εξέταση από κοντά. Χρειάζεται και ακτινογραφία και μια ενδελεχή εξέταση των δεδομένων του σκελετού του ανθρώπου. Το κύριο ενδιαφέρον μας στρέφεται κυρίως στα ζυγωματικά. έτσι ώστε να γίνει σχετική ταξινόμηση με τα χαρακτηριστικά ευρωπαϊκών φυλών και να προσδιορισθούν αν είναι σλαβικής καταγωγής, σκανδιναβικής κ.λπ.».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *