Όποιος δουλεύει αμείβεται

Αν και από μέρους της Ν.Δ. σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο επιχειρείται να υποβαθμιστούν οι πρόσφατες εξελίξεις, μετά τις διαγραφές και τις παραιτήσεις στελεχών της, η πραγματικότητα σίγουρα κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Γιατί πέρα από την ουσία στην πολιτική μεγάλο, αν όχι τεράστιο ρόλο παίζουν και …..
οι εντυπώσεις, και αυτή τη στιγμή σε αυτό το πεδίο η Νέα Δημοκρατία χτυπιέται πανταχόθεν.
Η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Ν.Δ., μετά από μια οδυνηρή ήττα στις περιφερειακές αλλά και στις δημοτικέςεκλογές, έχει διαμορφώσει ένα αρνητικό σκηνικό για το κόμμα της αξιωματικήςαντιπολίτευσης, το οποίο και καλείται άμεσα να διορθώσει, εφόσον το επιθυμεί, και να σταθεί ξανά γερά στα πόδια του.
Τη σοβαρότητα της κατάστασης προφανώς έχουν αντιληφθεί ο βουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης με τα στελέχη της ΝΟΔΕ, που ξεκίνησαν από χθες περιοδείες στην ενδοχώρα του νομού για να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της Ν.Δ. και να του αναπτερώσουν το ηθικό.
Η δουλειά αυτή δεν είναι εύκολη, ειδικά έχοντας απέναντί τους πλέον τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος δε φαίνεται να έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Τα γεγονότα δείχνουν πως η απομάκρυνσή του από τη Ν.Δ. θα συμπαρασύρει μαζί της και πλήθος άλλων στελεχών του κόμματος και ακόμα περισσότερων ψηφοφόρων που θα μεταπηδήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι παραιτήσεις πρόσφατα στο Καστέλι και χθες στο Αρκαλοχώρι μάλλον είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έπεται συνέχεια.
Το τι θα πράξει στο εξής η Ν.Δ. είναι ένα ερώτημα και θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, γιατί όπως και στη ζωή έτσι και στην πολιτική όποιος δουλεύει αμείβεται και όποιος έχει στρατηγική κερδίζει τον πόλεμο.

http://omikropolitikos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  Τι μου θύμισες: Τον Στέφανο Ληναίο αστυνομικό να λέει "Όποιος δουλεύει πάει μπροστά με την αξία του"

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Η δουλειά είναι ο μόνος τρόπος για να πάει καλά ένα κόμμα, μια ομάδα, μια χώρα.
  Αν όμως το πρόβλημα των στελεχών κάθε κόμματος στην Κρήτη είναι ποιος κοντοχωριανός ή σύντεκνος είναι στα πράγματα για να πάρουν τη μία ή την άλλη απόφαση, δικό μας πρόβλημα δεν είναι.
  Σε τελική ανάλυση.Είδαμε και τι πήρε η Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές. Κέρδισε την Κρήτη με τη ρητορική της κι έχασε σχεδόν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.Παιδιά, πάρτε το χαμπάρι : Ο κόσμος δεν επιλέγει πια με κριτήρια του 1910. Έχει σοβαρά και υπαρκτά προβλήματα, δε μπορούμε να αφήνουμε τα "χωριουδάκια" να καθορίζουν την τύχη των χωρών!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Σωστές διαπιστώσεις. Οι αντιδράσεις όμως αυτές είναι κυρίως στην Κρήτη, γιατί η κρητικιά δεν έγινε πρόεδρος. Απλό κόμπλεξ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *