Στο αυτόφωρο ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ για τα χρέη

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου…

Ανδρέας Στρατάκης προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του ως αποτέλεσμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Ένωσης στο ΙΚΑ. Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ αφού πέρασε από τον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί. Στο πλευρό του Ανδρέα Στρατάκη βρίσκονται τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΣΗ καθώς επίσης και αγροτοσυνδικαλιστές του νομού όπως ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Όπως αποκάλυψε το prismanews.gr Οι οφειλές της Ένωσης ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τις οποίες το ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που κινδυνεύει να τινάξει στο αέρα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο πρόεδρος και η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣΗ προκειμένου να ορθοποδήσει η συνεταιριστική οργάνωση και να σταθεί όπως πρέπει στο πλευρό των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το ΙΚΑ, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών της ΕΑΣΗ, έναν σταυρό που κουβαλά στις πλάτες της η Ένωση από χρέη του παρελθόντος. Χρέη για τα οποία γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυθμιστούν ώστε να καταστεί δυνατή και πάλι η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την Ένωση Ηρακλείου.

Εξυγίανση

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΙΚΑ και το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέα Στρατάκη έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την συνεταιριστική οργάνωση και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εξυγίανσης. Και σε μια περίοδο μάλιστα όπου το συνεταιριστικό κίνημα βάλλεται από παντού, αλλά πρέπει παράλληλα να επαναδιεκδικήσει τον -χαμένο- πρωταγωνιστικό του ρόλο στα αγροτικά πράγματα του τόπου.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Ηρακλείου έχει καταβάλει τεράστια ποσά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών της. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία, ενώ το ίδιο το ΙΚΑ έχει λάβει ένα ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η ΕΑΣΗ δεν κατάφερε να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη …

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *