Μετά την οριστική απομάκρυνση της τρόικας η επαναξιολόγηση των “μνημονιακών” μέτρων

Την ατολμία της να έρθει σε ρίξη με τους δανειστές αποδεικνύει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αν και αναγνωρίζει ότι τα περισσότερα “χαράτσια” και οι περισσότερες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν με βάση το Μνημόνιο τα τελευταία 4 χρόνια ήταν μέτρα άδικα και αναποτελεσματικά δεν προτίθεται να δρομολογήσει άμεσα καμία ενέργεια για την ………….
αποκατάσταση των αδικιών, υποτασσόμενη στα σχέδια και τις προθέσεις της τρόικας, η οποία θεωρεί ότι η μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής εξυπηρετεί απόλυτα τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω της.

Η πραγματική πρόθεση της συγκυβέρνησης είναι να παραμείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή της ίδιας άδικης και κοινωνικά ανάλγητης δημοσιονομικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που διασφαλίζει με τον πιο γρήγορο και σίγουρο τρόπο την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών που επιθυμούν οι Γερμανοί και οι λοιποί δανειστές για να υποδουλώσουν πλήρως οικονομικά και πολιτικά τη χώρα μας.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης ομολόγησε πρόσφατα σε συνομιλητές του ότι πολλά από τα φοροεισπρακτικά μέτρα του Μνημονίου όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το νέο χαράτσι στα ακίνητα (ο ΕΝΦΙΑ) πρέπει να επανεξεταστούν. Αποκάλυψε δε πως σκοπεύει να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μηχανισμού συνολικής επαναξιολόγησης όλων των δημοσιονομικών μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία 4 χρόνια για να διαπιστωθεί τί πραγματικά απέδωσαν στον κρατικό προϋπολογισμό, τι επιπτώσεις είχαν στην Ελληνική κοινωνία και αν τελικά ωφελεί την προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας η συνέχιση της εφαρμογής τους.

Αμέσως μόλις άρχισαν να λαμβάνουν δημοσιότητα οι προθέσεις αυτές του νέου υπουργού επιχειρήθηκε με “άνωθεν” εντολή – εκπορευόμενη από το Μαξίμου και τους δανειστές – η ματαίωση κάθε τέτοιας προσπάθειας και ζητήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό να ανακρούσει πρύμναν! Επειδή όμως ήδη είχε αρχίσει να προσλαμβάνει τεράστιες … ειδησεογραφικές διαστάσεις η δημοσιοποίηση των απόψεων και των προθέσεων του υπουργού, η στροφή που υποχρεώθηκε να κάνει τελικά ο ίδιος δεν ήταν 180 αλλά 90 μοίρες! Έτσι, το “μάζεμα” των όσων προανήγγειλε ο κ. Χαρδούβελης έλαβε την εξής μορφή: ………………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *