Η “προεδρική φρουρά” βγαίνει μπροστά

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέλαβε να πολώσει το κλίμα με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Παύλος Γερουλάνος, θύμισε σε όλους, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ. Και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε στον Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Οικονομίας, πολιτικά «αγέρωχος» απέναντι σε εκείνους οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα τον υποχρέωσαν να…..
πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια».

Κι όλα αυτά, την ίδια ημέρα. Με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ στην Αθήνα, να συναντάται με τον Γιώργο Παπανδρέου, και να ομιλεί περί του «μονοδρόμου του μνημονίου». Και το Μέγαρο Μαξίμου, να συντάσσει τις τελευταίες παραγράφους της πολιτικής αντεπίθεσής του.

Αν για κάτι φημίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι για το πείσμα του, να μην τα βάζει κάτω. Και να κινητοποιεί φίλιες δυνάμεις, στην κατεύθυνση της απαρέγκλιτης πορείας για τον κοινό και μεγάλο στόχο: Την επίτευξη ουσιαστικής ανάκαμψης της οικονομίας, αφού πρώτα εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα αποφύγει οριστικά και αμετάκλητα τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι, με μεθοδικές κινήσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να κλείσει τις τελευταίες ημέρες τα μέτωπα που φάνταζαν ανοικτά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και από τη στιγμή που παρέμεναν ανοικτά, δυσχέραιναν στην πράξη την καθημερινή λειτουργία της Κυβέρνησης, και επομένως τη βελτίωση των πολιτικών προοπτικών της για το μέλλον, με φόντο το ενδεχόμενο μια εκλογικής αναμέτρησης, το φθινόπωρο ή αργότερα.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ρε δεν πάτε να γαμειθείτε που προσπαθείτε να μας πείσετε για την καταλληλότητα του Γιωργάκη. Ναι είναι κάτι μεταξύ Τσόρτσιλ και Ναπολέοντα. Και μετά …έπεσε από το ποδήλατο. Βρε ουστ προδότες, αστε στα αφεντικά σας και αφήστε μας ήσυχους, αρκετά κλέψατε.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *