«Η ΕΕ να αναλάβει το σύνολο του ελληνικού χρέους»

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη παρουσιάζει ο Αντρέας Μποτς, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο, σε συνέντευξή του στο Deutschland Radio.

Ο Μποτς τάσσεται υπέρ της ανάληψης του συνόλου των χρεών της Ελλάδας από την ΕΕ, εφόσον κατά την άποψη του η….
στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς.

Τάσσεται κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα και υπέρ της ανάληψης του συνόλου του χρέους από την ΕΕ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη της και ούτε η έγκριση των 130 δις μπορεί να βοηθήσει. Πρόκειται για ένα πακέτο που θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Εν τέλει όμως, όσο η ελληνική οικονομία είναι εντελώς κατεστραμμένη, η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζητήσει ξανά βοήθεια».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μποτς αναφέρει: «Η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς. Το να λέει στους Έλληνες πρέπει να κάνετε οικονομία, να κάνετε οικονομία δεν οδηγεί σε κάποια λύση παρά μόνο σε ακόμη βαθύτερη κρίση. Η χώρα έχει απωλέσει τα τελευταία τρία χρόνια το 18% της οικονομικής της δύναμης, πτώση 18% του ΑΕΠ. Αυτό, όπως είπε και ο Χέλμουμ Σμιτ είναι μια μεγάλη τρέλα, γιατί η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση κάνοντας οικονομία, με μέτρα λιτότητας αλλά μέσω της ανάπτυξης».

http://www.newscode.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *