Ποιοι θα μηνύσουν ” τις εταίρες μας ” για …. τοκογλυφία !!


Η Γερμανία δανείζεται με 1,5% τόκο για να προσφέρει τα χρήματα στην Ελλάδα με 5%. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια απόλυτη σύγχυση. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
Νομίζω ξεχάσαμε να …σκεπτόμαστε. Απλές σκέψεις κοινής λογικής δεν μπορούμε να κάνουμε.

Το χρονικό της τοκογλυφίας.
Τη μια μέρα φώναζε ο ψεύτης ότι λεφτά υπάρχουν και την επόμενη ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σάλιο αλλά είμαστε και καταχρεωμένοι με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω μας οι “κερδοσκόποι” και οι “αγορές” . Και ότι δεν είμαστε μόνο εμείς στόχος αλλά και το ευρώ. Και με πολύ “αγώνα και κόπο” κατάφερε να πείσει τους εταίρους μας ότι πρέπει να φτιάξουν ένα μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα και το ευρώ.
Και ω του θαύματος στο τέλος συμφώνησαν. Δηλαδή τα καταχρεωμένα κράτη εταίροι …

… μας, να δανειστούν και άλλα χρήματα από τις αγορές , με μικρότερο επιτόκιο από ότι η Ελλάδα και να δανείσουν την Ελλάδα με μεγαλύτερο , να βγάλουν και κάτι τις.!! Αυτό θα πει ευρωπαϊκή οικογένεια , όπως ανέφερε το περιοδικό FOCUS.

Αν ήθελαν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν την Ελλάδα και το Ευρώ, δίνοντας συγχρόνως και ένα μάθημα στους κερδοσκόπους , τα χρήματα που θα μας δάνειζαν θα ήταν με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται τα άλλα κράτη μέλη μιας και αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν το είχαν προβλέψει όταν πριν δέκα χρόνια δημιουργούσαν την ΟΝΕ , γιατί αυτοί που την δημιούργησαν δεν ήταν οικονομολόγοι και τεχνοκράτες που ήξεραν τι σημαίνει αγορές , κερδοσκόποι και Spread, ( μετά από δέκα χρόνια τα μάθαμε και εμείς ) , αλλά κτηνοτρόφοι αγρότες και οικοδόμοι.
Αν αυτό που κάνουν οι εταίροι μας δεν είναι καραμπινάτη ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ τότε τι είναι? Σε τι διαφέρουν από τις « αγορές » και τους « κερδοσκόπους » ?

Επιπλέον μας αμόλησαν και τις ύαινες του ΔΝΤ να μας κατασπαράξουν , αφού πρώτα προλάβουν και σώσουν τα χρήματα των δανειστών μας και αφεντικών τους.
Μπορούν να βρεθούν κάποιοι να πάνε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να δείξουν και στους άλλους λαούς της ευρωπαϊκής ένωσης ( οι οποίοι και αυτοί δυσκολεύονται τώρα και θα δυσκολευτούν περισσότερο στο μέλλον, είναι και φοβισμένοι ) ότι τουλάχιστον αυτή η πράξη είναι ΑΝΗΘΙΚΗ και κατά την γνώμη μου παράνομη ότι απόφαση και αν βγει.
Αυτό μπορεί να το κάνει και κόμμα της αντιπολίτευσης.

drosulitis

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *