ΠΕΙΡΑΤΕΣ Θεσσαλονίκης: “Τα φώτα στην ώρα τους”…

Μια ακόμη φορά που τα φώτα στην πόλης ανάβουν και σβήνουν χωρίς προγραμματισμό μέρα μεσημέρι…
Φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει.
Αν υπολογίσουμε πόσα χρήματα ξοδεύονται για άσκοπη χρήση ρεύματος …
και πόσα θα εξοικονομούνταν αν απλά προγραμματιζόταν σωστά το σύστημα ηλεκτροδότησης της πόλης
τότε μάλλον οι τρύπες στα οικονομικά να ήταν πολύ μικρότερες.

Οι ‘ΠΕΙΡΑΤΕΣ στη Θεσσαλονίκη’ προτείνουμε την παρακάτω λύση για το υπάρχον πρόβλημα.

Ο κύριος στόχος του έργου «Τα φώτα στην ώρα τους», είναι η δημιουργία και η πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος για την υποστήριξη της ήδη υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον τομέα του φωτισμού παντός είδους.

Ο στόχος μας είναι δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Το έργο βασίζεται στα ακόλουθα:

1) Συλλογή δεδομένων και μεταφορά στην ενεργειακή πλατφόρμα παρακολούθησης του Δήμου. Δεδομένα κατανάλωσης θα καταχωρούνται μέσω κατανεμημένων συσκευών μέτρησης σε όλη την πόλη. Ένα ασύρματο δίκτυο αισθητήρων που θα διατίθενται για τα κτήρια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή περιβαλλοντικών μετρήσεων.

2) Υπολογιστική Νοημοσύνη: Ευφυείς μέθοδοι θα αναπτυχθούν για την ανακάλυψη προτύπων συμπεριφοράς κατανάλωσης ενέργειας στα κτήρια.

Επίβλεψη της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, ώστε να ειδοποιεί αυτόματα την κοινότητα από τις αποκλίσεις.

3) Εφαρμογή Smart phone: Μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα θα πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με το πόσο μπορούν οι ενέργειές τους να συμβάλουν ωφέλιμα στην Θεσσαλονίκη.

4) Πάνελ: Πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας στην Θεσσαλονίκη, τις επιπτώσεις στον πλανήτη, την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτεύχθηκε και τα μηνύματα σχετικά με τις δράσεις που εξελίσσονται στην πόλη και πώς αυτές συμβάλλουν στην εξοικονόμηση της ενεργειακής απόδοσης. Έτσι, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν πως μια απλή ενέργεια, όπως το κλείσιμο των φώτων στους δρόμους της πόλης την κατάλληλη ώρα και όχι αρκετές ώρες αργότερα, συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής κατάστασής της.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *