Μήνυση στον Μπουτάρη – Τι δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μήνυση κατέθεσε σήμερα ο Ηρακλής εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Ο λόγος ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί σε αποκριάτικη εκδήλωση, και δείχνει τον δήμαρχο της πόλης μας να βρίζει τον Ηρακλή και τους ανθρώπους του, με βαριές κουβέντες.

Το συμβάν ξεκίνησε όταν…..
κάποιος οπαδός του “γηραιού” πλησίασε τον κ. Μπουτάρη και του ζήτησε να βοηθήσει την ομάδα του Ηρακλή. Από την πλευρά της η διοίκησε δεν άφησε εκεί το θέμα. Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, Γιώργος Μανίκας, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και εκπροσωπώντας τον σύλλογο, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος μίλησε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”, προσπαθώντας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

“Δεν πρέπει να παίρνουμε μεμονωμένες τις λέξεις. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τους οπαδούς από τους παράγοντες. Εδώ και καιρό, κάποιοι από τους οπαδούς, ζητούν από τον Δήμο, να στηρίξει την προσπάθεια του Ηρακλή να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Εγώ ξέρω ότι παράγοντές του έχουν κατηγορηθεί για πλαστογραφία με αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει στην Δ’ Εθνική. Εκεί, αγόρασε ένα…ΦΠΑ, ένα ΑΦΜ -δεν τα παρακολουθώ κιόλας- και προσπαθεί να επιστρέψει. Σ’ ότι αφορά το περιστατικό, πριν την εκδήλωση, ήρθε ένας οπαδός του Ηρακλή με έπιασε από τον γιακά και μου ζήτησε να στηρίξω την ομάδα.

Ο τύπος, ήταν μάλλον σουρωμένος, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα πήρα και εγώ στο κρανίο. Μπορεί και να τον έβρισα κιόλας. Παρ’ όλα αυτά η θέση μου παραμένει ίδια.

Η επαγγελματική ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική ομάδα του Ηρακλή. Απλώς, έχουν κοινό όνομα. Αυτή που έπεσε τι σχέση έχει με τον Φαναρά, τον Χατζηπαναγή; Οι παράγοντες είναι αυτοί που έχουν καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλήτες δεν είναι ούτε οι οπαδοί, ούτε οι παίκτες. Είναι οι παράγοντες. Ασφαλώς και αγαπώ τον Ηρακλή, αν και είμαι Αρειανός. Θα πρέπει να συνέλθουμε όμως.

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε μια χούφτα οπαδούς που έβριζαν στην παρέλαση τον κ. Παπούλια;” Και συνέχισε λέγοντας ότι: “Ασφαλώς και θεωρώ αλήτες του παράγοντες που κατάφεραν να ρίξουν τον Ηρακλή εκεί που είναι τώρα. Το “αλήτες” όμως που είπα δεν χαρακτηρίζει τους οπαδούς. Είναι δυνατόν; Με τον Χαίτογλου και τον Τζήκα είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Αλήτες είναι αυτοί οι ένας, δύο, πέντε που έφεραν τον Ηρακλή σε αυτή την κατάσταση. Αντιλαμβάνεστε δε, ότι σε ένα καρναβαλίστικό πάρτι, δεν γίνονται επίσημες δηλώσεις”.

Για τους ανθρώπους που χειροκρότησαν μετά την δήλωση, ο κ. Μπουτάρης είπε: “Αυτό τι θα πει; Ότι υπάρχει συναίνεση. Εγώ ωστόσο, δεν έχω χειροκροτητές”.

Σχετικά με την δήλωση “δεν υπάρχει ομάδα Ηρακλής” ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: “Γιατί υπάρχει; Θα το ξαναπώ. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορία του Ηρακλή, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία; Δεν υπάρχει… Θα σας πω και κάτι άλλο. Προφανώς και είμαι εκνευρισμένος που έχει πέσει ο Ηρακλής, Είναι κρίμα, γιατί έχει αυτή την ιστορία. Επαγγελματικά όμως, οι παράγοντές του, κατάφεραν να τον διαλύσουν”.

Για τον άνθρωπο που τον έπιασε από τον γιακά, είπε: “Αυτός με φόρτωσε, αλλά μήπως και ορισμένοι θερμοκέφαλοι Ηρακλειδείς, ψάχνουν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους; Όλοι, τους φταινε. Κανένας δεν τα βάζει με τον Ηρακλή και κοιτάμε με μεγάλη λύπη την κατάντια της ομάδας. Οι οπαδοί όμως έχουν θυμό και όποιος πει το παραμικρό, βρίσκει τον μπελά του. Παρ’ όλα αυτά θέλω να ζητήσω συγνώμη. Η δήλωσή μου δεν αφορούσε ούτε τους οπαδούς, ούτε τους παίκτες. Και το δεύτερο πιο σημαντικό είναι, ότι ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα στηρίξω οποιαδήποτε υγιή προσπάθεια γίνει από τον σύλλογο. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι να γίνει μια συζήτηση. Να βρεθούν οι παλιοί και νέοι παράγοντες του Ηρακλή. Έχω τον Δημαρέλο στο δημοτικό συμβούλιο. Να βρεθούν όλοι αυτοί και να κουβεντιάσουμε, σαν άνθρωποι. Να δούμε τι λείπει. Θα πρέπει όμως και οι διάφοροι θερμοκέφαλοι να ηρεμήσουν. Το γεγονός ότι κάποιοι πρωτοστάτησαν στο γιουχάισμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτο. Η αγανάκτηση μπορεί να οδηγήσει σε κακούς δρόμους. Και ένας από αυτούς είναι οι αποδοκιμασίες”.

Τέλος δηλώσεις έκανε και ο κύριος Μανίκας ο οποίος ξεκαθάρισε πως παρά την συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Μπουτάρης, ο Ηρακλής δεν θα αποσύρει την μήνυση.

http://www.spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *