Γιακουμάτος: Να παραιτηθεί η Λαγκάρντ

Να υποβάλει την παραίτησή της κάλεσε την Κριστίν Λαγκάρντ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μέσω πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, με αφορμή τις καταγγελίες της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις απειλές που δέχθηκε από φοροφυγάδες.


«Αυτό το καραγκιοζιλίκι να κάνει μια χώρα να ψάχνεται να βρει αν είναι Καμόρα, για μένα η κυρία αυτή πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Mega. «Δεν μπορείς να λες σε όλη την υφήλιο ότι κάποιος Έλληνας που ήταν για φοροδιαφυγή σε απείλησε. Ποιος σε απείλησε; Ή τουλάχιστον με ποιο τρόπο σε απείλησε», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης «έκανε το αυτονόητο και της έστειλε επιστολή», ενώ δεν δίστασε να πει πως ο ίδιος θα της έστελνε «τσουκνίδες».

“Φτιάχνω μόνιμο μηχανισμό για πιο φθηνό γάλα”

Αποφασισμένος να προσπαθήσει να μειώσει την τιμή του γάλακτος, την οποία ήδη θεωρεί χαμηλή εμφανίζεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο είπε επίσης ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην οικονομία έχει μειωθεί ο δανεισμός.

«Τι θέλετε; Να παίρνουμε 30 δις το χρόνο για να ευημερούμε με cohiba και cayenne;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Για το γάλα είπε ότι υπάρχει ένας μύθος και μια πραγματικότητα. «Όταν λεω ότι το γάλα στην Ελλάδα δεν είναι ακριβό εννοώ ότι φτάνει από 1,69 μέχρι 0,96. ‘Αρα ο καταναλωτής πρέπει να αποκτήσει συνείδηση. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καλεσα τους σουπερμαρκετάδες και τους γαλακτοβιομηχανους να βοηθήσουν. Δυο γαλακτοβιομηχανίες έχουν βοηθήσει. Μείωσαν την τιμή».

Είπε επίσης ότι θέλει να δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό για να πέσει η τιμή του γάλακτος. «Αλλά αυτό είναι δύσκολο.

Η διαδικασία θέλει χρόνο. Στην Αγγλία το ΦΠΑ είναι μηδέν. Στην Γερμανία ειναι 5%. Εκεί έχουν πολλά λιβάδια εκεί και άρα δεν έχει κόστος η τροφή. Εχω αναθέσει σε μια επιτροπή να μελετήσει τα στοιχεία και σε 10 ημέρες θα μου δώσει τα αποτελέσματά της. Θα κοστολογηθεί και το υπουργείο Οικονομικών όταν θα μπορεί θα κάνει ακόμα και μείωση του ΦΠΑ».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «ήταν εντολή ξεκάθαρη του Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών και στην Βουλή. ‘Εγιναν κάποια λάθη. Αλλά διορθώθηκαν. Ηταν αναγκαίο κακό δυστυχώς.»

Για τον επόμενο προϋπολογισμό είπε: «Εγώ ξέρω ότι θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Πρέπει να έχουμε περισσότερες δόσεις γαι τα ασφαλιστικά και φορολογικά χρέη. Ηταν 35 και θα πάει παραπάνω. Τα περιμένουμε πως και πως».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *