Καμία αντίθεση για το αντιρατσιστικό ν/σ λέει η Εκκλησία

Η εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει διατυπώσει καμία αντίθεση στο προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως μετέδωσε το Mega.
Πάντως, η ….
η μετάθεση για την παρουσίαση του ν/σ του Αντώνη Ρουπακιώτη, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία του, έχει προκαλέσει έντονες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

Προηγήθηκε παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διαβούλευση, πριν ολοκληρωθεί η σύνταξή του, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ν/σ επανεξετάζεται, καθώς ήδη έχουν εκφραστεί ενστάσεις για ορισμένες από τις διατάξεις του. Υπενθυμίζεται ότι η γνωστοποίηση του περιεχομένου του νομοθετήματος είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο είχε υποστηρίξει ότι «στοχοποιούνται τα κομμουνιστικά κόμματα».

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ, που ζητεί να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοθέτημα με βάση την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στο παρελθόν. Ψήφισή του το ταχύτερο δυνατό ζητεί και η ΔΗΜΑΡ. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο». Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η τροποποίησή του θα γίνει με σκοπό την αποκλειστική στοχοποίησή της.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως «η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί επιτέλους στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε. στα θέματα αυτά».

«Καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει πάντως να τεθεί υπόψη του το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου.

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε την είδηση της επανεξέτασης του νομοσχεδίου με ένα ιδιαίτερα δηκτικό σχόλιο. Ειδικότερα τονίζει «η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα».

«Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας», συνεχίζει στο ίδιο καυστικό ύφος η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπήκαν και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν, αφού υποστηρίζουν τη Ν.Δ. που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».

«Τροποποιούν το “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” με σκοπό την αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο όσους αμφισβητούν τις γενοκτονίες Ελλήνων από τους τούρκους και τον Στάλιν (Ρεπούση – ΚΚΕ)», παρατηρεί η Χρυσή Αυγή.

Καταλογίζει επίσης στη «συγκυβέρνηση της υποταγής» πως «άγεται και φέρεται από τον διεθνή σιωνισμό που τρέμει τη ραγδαία άνοδο του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος».

Τα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που τονίζει πάντως πως είναι υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

«Την ώρα που οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με πρωτοστατούσα τη ΔΗΜΑΡ προωθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επειδή θεωρούν ότι τους αφορά-και δικαίως-, την ίδια ώρα ο κοντόφθαλμος αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον ωθεί να επιχαίρει για τις πληροφορίες περί απόσυρσής του. Διαφορετικά τύμπανα βαράνε με τον ίδιο ήχο», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *