Πάμε εκλογές, αλλά με ποιον;

Με απόφαση Σαμαρά θα βγουν από τις λίστες όσοι δεν παραιτηθούν από τα αναδρομικά!

Θα γίνουν; Δεν θα γίνουν; Και πότε θα γίνουν; Δεν θα μας αφήσει η Merkel και όλα τα σχετικά που ακούγονται τελευταία για τις εκλογές που όλοι και ταυτόχρονα κανείς δεν βλέπει. Και ενώ η κρίση και τα επώδυνα μέτρα έχουν κάνει τους έλληνες να γυρίζουν την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα και να ζητούν νέα σχήματα, η ΝΔ ετοιμάζει τα ψηφοδέλτια της, το δε ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «και καλά ακόμα στο σκοτάδι»! Βέβαια που να πας και….
τι να πεις χωρίς πρόεδρο; Και που να πας και τι να πεις όταν οι δημοσκοπήσεις σε φέρνουν κοντά σε μονοψήφια ποσοστά;

Ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Λοβέρδος που στο τομέα του έχει καταφέρει το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση και σε μεγάλο μέρος ιδιωτικοποίησης του, φλερτάρει έντονα με την καρέκλα του Προέδρου και επιμένει οι διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να γίνουν πριν τις βουλευτικές εκλογές. Προφανώς δεν τον έχουν ενημερώσει ακόμα ότι αυτή την καρεκλά ήδη την έχει κλίσει ο Υπουργός Οικονομικών κος Βενιζέλος, παρέα θα του κάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης, έτσι ο κος Λοβέρδος θα πρέπει να βρει μια άλλη καρέκλα να βολευτεί και είμαι σίγουρη ότι θα την βρει!

Με απόφαση Σαμαρά θα βγουν από τις λίστες όσοι δεν παραιτηθούν από τα αναδρομικά.

Είναι γεγονός πάντως ότι παρά την κρίση το ενδιαφέρων για «τίτλους και καρέκλες» δεν χάνεται. Έτσι είναι αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να τολμήσουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Η ΝΔ έχοντας κατά νου τις δημοσκοπήσεις πιέζει για εκλογές, τα ψηφοδέλτια σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες έχουν συμπληρωθεί, αυτό που απομένει τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ο τελικός έλεγχος από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόβλεψη των δημοσκοπήσεων τελευταία την δείχνει να αυξάνει τον αριθμό των εδρών της που ανεβάζει βέβαια και τον αριθμό των ενδιαφερομένων να πολιτευτούν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι ενώ η ΝΔ σχεδόν έχει κλείσει με τα ονόματα, για την Λευκάδα δεν αναφέρεται ακόμα τίποτα. Προεργασία γίνεται, οι διαδικασίες όμως θέλουν να πιστεύουν ότι παραμένουν μυστικές, προφανώς και δεν θέλουν οι «τοπικοί άρχοντες» να ανοίξουν ακόμα τα χαρτιά τους. Ένα όνομα το οποίο δεν αμφισβητείται ότι θα διεκδικήσει το αξίωμα του βουλευτή είναι αυτό του πρώην βουλευτή Λευκάδας κου Θ. Σολδάτου. Προϋπόθεση πάντως για να είναι κάποιος υποψήφιος με τη ΝΔ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελεί η παραίτησή του από τη διεκδίκηση αναδρομικών, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης. «Έχουμε πάρει -και μάλιστα από την πρώτη στιγμή- ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών, είτε από νυν, είτε από πρώην βουλευτές” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών. Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της ΝΔ».

Όσο για τις άλλες υποψηφιότητες ο κος Ξ. Βεργίνης μάλλον δεν θα συμμετέχει αυτή την φορά στον αγώνα, ένα τρίτο όνομα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ εδώ καταγράφουμε ένα κενό. Λογικό, που να πας χωρίς κεφάλι; Παρόλα αυτά κάποια ονόματα εμφανίζονται από το πουθενά μήπως κα τα προσέξει κανείς. Ούτε η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή κου Σπύρου Μαργέλη δεν είναι σίγουρη, σίγουρο είναι ότι έντονες προσπάθειες να μπει στην κούρσα και να κερδίσει τις εντυπώσεις καταβάλει η σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κα Λιλή Καραβία, όπως ακούσαμε και το όνομα του Δήμαρχου Μεγανησίου Σπύρου Ζαβιτσάνου να κάνει τον γύρω ως υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας. Σενάρια που ούτε ο Alfred Hitchcock δεν θα μπορούσε να είχε γράψει! Όπως και να έχει το θέμα, τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο, παρασκήνιο είναι αυτό, θα ακούσουμε πολλά, θα ακούσουμε τρέλα, ανάλογα με την φαντασία και την στρατηγική του καθενός. Το θέμα είναι πότε θα ακούσουν όλοι αυτοί που τους αφορά το μήνυμα που τους στέλνει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης. «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!» Προφανώς κουφαθήκαμε!

http://www.mylefkada.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *