Μια νέα εποχή ανατέλλει

Για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννη Μπουτάρη ως νέου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, η οποία τερματίζει ένα 24χρόνο καθεστώς συντηρητικής διοίκησης που οδήγησε την….
πόλη σε ένα φαύλο κύκλο σκανδάλων και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η κριτική υποστήριξη που εκφράσαμε στο 2ο γύρο των εκλογών στην Πρωτοβουλία και στον Γιάννη Μπουτάρη θα συνεχιστεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ευελπιστώντας ότι η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου θα σηματοδοτήσει πράγματι μια νέα αρχή για την πόλη.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι πολλά, με μεγαλύτερο ότι βρισκόμαστε στο μέσον μιας οικονομικής κρίσης, αλλά υπάρχουν περιθώρια για μια άλλη πολιτική σε επίπεδο Δήμου, πράσινη, αλληλέγγυα, εναλλακτική και ανεξάρτητη από συμφέροντα, κομματικές και κυβερνητικές επιδιώξεις, που μπορεί να δρομολογηθεί μέσα από ένα συλλογικό μοντέλο λειτουργίας.

Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών εμπεριέχουν δυστυχώς τον κίνδυνο, το αποτυχημένο και απαράδεκτο οκτάχρονο μοντέλο διοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης, να επεκταθεί στο σύνολο της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι το ίδιο δυναμική όπως τόσα χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με στόχο, εκτός από τον έλεγχο της διοίκησης, την επίτευξη συναινέσεων με τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν ένα άλλο προοδευτικό, αλληλέγγυο και οικολογικό μέλλον για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

http://ecogreensalonika.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΒΡΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΠΑΣΟΚΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ
    ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΣΑΣ ΣΠΟΡ, ΤΟΝ ΑΥΝ@@ΙΣΜΟ?
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΠΗΔΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ"?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Το ΠΑΣΟΚ έχει μερικά δεκανίκια .
    Δεξιό δεκανίκι = Καρατζαφέρης
    Αριστερό δεκανίκι = "Δημοκρατική" αριστερά και …
    Μεσαίο δεκανίκι = Οικολόγοι εναλλακτικοί ή πράσινοι.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Θες να πεις ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Με τον προδοτη τον Τρεμοπουλο και ΣΙΑ. Τελικα ειμαστε για πολλες φαπες οι Ελληνες

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΓΑΕΡΙΟ ΠΑΡΑΦΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΩΛΟ…ΝΑ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ…ΓΕΛΑ Ο ΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΤΟΥ ΨΙΦΙΣΑΝ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *