Ερίζουν οι γαλάζιοι αντιμνημονιακοί για την θέση του επικεφαλής

Κόντρες ηγεσίας βρίσκονται σε εξέλιξη στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με τους Πάνο καμένο, Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Μανώλη να ερίζουν για το ποιος θα ηγηθεί μιας νέας πολιτικής και αντιμνημονιακής κίνησης.

Πληροφορίες θέλουν και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να σχεδιάζει να μπει σφήνα στο παιχνίδι εξουσίας που παίζεται μεταξύ των αντιμνημονιακών στελεχών καθώς η ανάδειξη του επικεφαλής μιας τέτοιας κίνησης αναδεικνύεται στον πρώτο και…..
σημαντικότερο βραχνά των γαλάζιων αντιμνημονιακών.

Σε μια προσπάθεια να πάρει κεφάλι έναντι του Πάνου Καμένου ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ άρχισε τις μπηχτές προς τον Α. Σαμαρά και τους συνεργάτες του. Χαρακτηριστικά, είπε: «Στέλνω μια φιλική επισήμανση στον Α. Σαμαρά, πρέπει να δει κατάματα τον κόσμο της Ν.Δ. και να μην ακούει φωνές σαν αυτή που άκουσα χθες το βράδυ, από συνάδελφο μου, ο οποίος σήκωσε το δάχτυλο στην Κ.Ο., τα δάχτυλα τα σηκώνει μόνο ο λαός. Ο Α. Σαμαράς πρέπει να ενώσει την παράταξη. Όσο για τα golden boys θα μιλήσω κάποια άλλη στιγμή.

Ο Πάνος καμένος έχει καλέσει για αύριο πολλούς από τους διαγραφέντες βουλευτές μαζί με τον Κώστα Μαρκόπουλο. Ανάμεσα σε αυτές και ο Χρήστος Ζώης , ο οποίος διατηρεί οικογενειακές και φιλικές σχέσεις με τον Πάνο καμένο και φέρεται να έχει αποφασίσει ήδη την συμπόρευση μαζί του.

Ο Χρήστος Ζώης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προέβλεψε σημαντικό κόστος για την Νδ από τις διαγραφές και είπε : «Αν κρίνω από αυτό που βλέπω από όλη την Ελλάδα φοβάμαι ότι η ΝΔ θα έχει συνέπειες». Ο ίδιος ο Πάνος Καμένος μιλώντας στον flash επιβεβαίωσε την αυριανή συνάντηση καθώς και την πρόθεση που υπάρχει για μια νέα πολιτική κίνηση.

Είπε σχετικά ο κ. Καμένος: «Αύριο θα βρεθούμε όλοι μαζί, θα κουβεντιάσουμε. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε πράγματι συμπέσαμε διότι αρνηθήκαμε αυτή την πίεση να συμφωνήσουμε με το μνημόνιο. Ήταν ήδη ένα πολύ σοβαρό βήμα, έχουμε την δυνατότητα να συμφωνήσουμε σε πολλά πράγματα μαζί κι έχουμε τη δυνατότητα να συμπέσουμε και σε μία κίνηση πολιτική.»

Ένας ακόμη βουλευτής κινείται εντατικά τις τελευταίες ημέρες και προσανατολίζεται να συμπορευθεί με τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς. Είναι ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέκλεισε συμπόρευση με τον Γ. Καρατζαφέρη ή την Ντ. Μπακογιάννη και ανέφερε:

«Για τους 22 βουλευτές θα προσπαθήσουμε αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος αν μη τι άλλο να συνεννοηθούμε και να κινηθούμε ενιαία στη Βουλή με ενιαία έκφραση και καθαρό λόγο. Αν αυτό στη πορεία μπορεί να γίνει κάτι άλλο ούτε εύκολο είναι και αν έλεγα σήμερα ότι πάμε να κάνουμε κάτι θα ήταν και επιπόλαιο.»

Είναι προφανές ότι η πρώτη τους κίνηση θα είναι να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν θα είναι όμως και οι 22 μαζί. Κάποιοι , βλέποντας την προοπτική της δημιουργίας πολιτικής κίνησης που θα κοστίσει εκλογικά στην ΝΔ, αποστασιοποιούνται. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Ο κ. Τζίμας μιλώντας στον flash, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους κ.κ. Μαρκόπουλο, Καμένο και Μανώλη: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν είτε από τους διαγραμμένους είτε από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος να μιλάει εξ ονόματός μου. Ακούω διάφορα, διαβάζω διάφορα δήθεν για κινήσεις κλπ. Δε συμμετέχω σε καμία απολύτως κίνηση.»

Σε τελείως διαφορετική γραμμή πλεύσης κινείται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος επιμένει ότι πρέπει να επιστρέψει ο ίδιος και άλλα στελέχη στην ΝΔ και διαφωνεί με τις κινήσεις άλλων συναδέλφων του που διεγράφησαν. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΝΤ1
Τόνισε: «Οι μισοί από αυτοί που έχουμε διαγραφεί πέρα όλων των άλλων στηρίξαμε και στηρίζουμε ανοικτά τον ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ανοικτά.»

Ελπίδες ότι για κάποιους μπορεί να ανοίξει και πάλι η πόρτα της ΝΔ εξέφρασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Υπερασπίστηκε την γραμμή Σαμαρά και την ορθότητα των επιλογών του και ανέφερε για τους διαγραφέντες, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm: «Πολλά γίνονται στην πορεία της πολιτικής. Στην πολιτική τα πράγματα είναι πάντοτε δυναμικά και όχι στατικά. Εγώ εκφράζω μια ευχή ενότητας.»

«Για τη Ν.Δ. είναι σημαντικό να είναι ενωμένη στη βάση της,» είπε με νόημα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *