Αυστηρά τεκμήρια για συνταξιούχους και ταμειακές για …λιγότερους


Και νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μπροστά στις πιέσεις που δέχεται από τους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης στην Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχέδιου την Δευτέρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από…
.

…τον υπουργό Οικονομικών ακόμη πιο σκληρά τεκμήρια, που θα πιάνουν και τους συνταξιούχους με πολύ υψηλά εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα ή άλλες πηγές.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών «στην Επιτροπή θα ακούσουμε προτάσεις και θα κάνουμε αλλαγές, αρκεί να “υπακούουν” στο Κριτήριο κοινωνικής δικαιοσύνης».
Αν και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδειξαν πως συμφωνούν στην επέκταση των ταμειακών μηχανών, τέθηκε το ζήτημα της εξαίρεσης των αγροτών, καθώς στις λαϊκές αγορές θα φορολογούνται εις διπλούν, και ως παραγωγοί και ως πωλητές.
Να μην υποχωρήσει ούτε ένα βήμα στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας ζήτησαν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές καθώς συντηρούνται σενάρια για μείωση των συντελεστών και για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών που κάνει η εκκλησία για φιλανθρωπικό έργο
Τρέχουν για το ΕΤΑΚ
Τέλος, με κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τις εφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ζητεί από τους προϊστάμενους των εφοριών να στείλουν μέχρι τις 30 Απριλίου όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα των φορολογούμενων ώστε να ταχυδρομηθούν τα σημειώματα του ΕΤΑΚ για το 2009 και να δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, μέσω του οποίου θα υπολογιστεί (και θα εισπραχθεί) ο ΦΜΑΠ του 2010.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *