Οι οικονομικές και εκλογικές αναμετρήσεις προβληματίζουν τον Κυριακάτικο Τύπο

@ΤΟ μετεκλογικό κλίμα αλλά και ο κουραστικός για τους πολίτες δεύτερος γύρος εκλογών κυριαρχεί στον Κυριακάτικο τύπο με άρωμα οικονομίας. Ομως ας υπολογίσουμε και το κόστος του β γύρου των εκλογών σε περιόδους δύσκολες όπου το εκλογικό σύστημα τώρα αφαιρεί κονδύλια απο την οικονομία. Αραγε πόσο στοιχίζουν σήμερα οι εκλογές; Το ‘Veto’ αναφέρει ότι…..
σήμερα “Κλείνουν οι κάλπες, ανοίγει ο εφιάλτης-Πέντε ηλεκτροσόκ σε μια εβδομάδα- Τρόικα που έρχεται, έλλειμα, Πολυτεχνείο με ένταση, ΔΕΚΟ απολύσεις και ανοικτός Προυπολογισμός”. Το ‘Πρώτο Θέμα’ φιλοξενεί δήλωση του Πρωθπουργού που λέει ότι “Πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου- Στόχος να υπάρξουν δίκαιες λύσεις- Συζητάμε την επιμήκυνση αποληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ και ξεκοβει τις Κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα κόμματα…”

@Η ‘Real News’ προβλέπει ότι “Μετά την σημερινή μάχη…ξημερώνει Μαύρη Δευτέρα- 24 νέα μέτρα ζητά η τρόικα- Τελεσίγραφο απο ΔΝΤ και Ε.Ε.-Αύξηση φόρων, απολύσεις στο Δημόσιο και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού”. Το ‘Παρόν της Κυριακής’ στο κεντρικό του θέμα αναφέρει ότι “Θα αναγκαστεί τελικά ο Παπανδρέου να πάει σε εκλογές μέχρι τον Μάρτιο- Κυβέρνηση υπο προθεσμία- Στο στόχαστρο το επιτελείο του Πρωθυπουργού για τις επιλογές οτυ που οδήγησαν στην κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ”.

@Το ‘Αρθρο’ προσθέτει ότι “Η Ιρλανδία καταρρέει, η Ευρώπη φοβάται το ντόμινο- Ο εφιάλτης επιστρέφει- Νευρική κρίση στις αγορές, νέα ανησυχία για την Ελλάδα”. Το ‘Βήμα’ λες και δεν το γνωρίαμε αποτυπώνει ότι “Ανησυχεί την Κυβέρνηση η κριση στην οικονομία-Προσκληση Γιώργου στους πολιτικούς αρχηγούς για συννενόηση-Κρίσιμο 4ήμερο για έλλειμα, χρεος και προυπολογισμό ενώ το ντόμινο της Ιρλανδίας ανησυχεί την Αθήνα”.
@Η ‘Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία’ αποκαλύπτει “Διαβουλεύσεις και ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ Αθήνας και τρόικας- Παζαρεύουν νέο τριετές Μνημόνιο- Με νέα συμφωνία ως το 2016 οδηγεί η αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης”. Η ‘Καθημερινή’ επιβεβαιώνει ότι έχουμε “Εβδομάδα σκληρής δοκιμασίας-Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για επιπλέον μέτρα και εκλογικά σενάρια”. Και Ελληνες γράφει ότι ζητούν να εργαστούν στην…Τουρκία….

@Ο ‘Ελεύθερος Τύπος’ υπογραμμίζει ότι “Η ήττα φέρνει γκρίνια και αναζητήσεις για την μετά- Παπανδρέου εποχή- Νεο δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ με το όπλο παρά πόδα- Παρά τις αστοχίες παραμένει αρχηγικά ο Ραγκούσης- Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης το σκέφτονται όταν μπορεί ο Γιάννης γιατί όχι κι εμείς;”. Tέλος το ‘Εθνος’ καταλήγει ότι “Επιτάχυνση των αλλαγών ψηφίζει ο Παπανδρέου την επόμενη ημέρα- Ξεκάθαρη νίκη για το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας- Ελπίζει ότι θα έχει την πλειοψηφία στους Περιφερειάρχες….’

www.greekmme.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *