λέβητες πέλλετ

Η τιμή του πετρελαίου καλπάζει και πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες τιμές. Η κατάσταση αυτή σπρώχνει τους πολίτες στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης και οι λέβητες πέλλετ που μπήκαν τα τελευταία χρόνια στα σπίτια των Ελλήνων. …

Η μονάδα λεβητοστασίου πέλλετ, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σύστημα λέβητα πέλλετ, περιλαμβάνη τη δεξαμενή, τον τροφοδότη και τον λέβητα μαζί με τον καυστήρα. Έχουμε μία αυτόματη καύση, όπως κοινώς δουλεύουμε και τα άλλα συστήματα θέρμανσης,και μας αποδίδει περίπου όσο το πετρέλαιο, αλλά σε οικονομία περίπου στο 65% έναντι τιμής του πετρελαίου.
Αν αγοράζουμε βιομάζα στους τόνους που θα χρειαστούμε έναντι του πετρελαίου θα έχουμε όπως είπαμε 60%, άρα είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα το οποίο μας αποσβαίνει στα δύο χρόνια την αξία του .
Όταν εγκαταστήσουμε τους λέβητες πέλλετ, ή λειτουργία είναι πολύ εύκολη χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε εμείς πολλά πράγματα. Όταν το μηχάνημα ανάψει τροφοδοτείται μόνο του και η παρέμβασή μας στο λεβητοστάσιο έχει να κάνει μόνο με τους σωλήνες που είναι πίσω από τον λέβητα πέλλετ χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη παρέμβαση στους θερμοστάτες ή σε οτιδήποτε άλλο.
Καθαρισμό του λέβητα, μπορούμε να κάνουμε κάθε 10 μέρες.
Υπάρχουν εκτός από τους συνήθεις λέβητες, και αυτοί που είναι εσωτερικού χώρου ή μπαλκονιού. Οι λέβητες αυτοί είναι αυτόνομες μονάδες και προτιμούνται συνήθως εντός της πόλης, δηλαδή εκεί που δεν υπάρχει λεβητοστάσιο για να μπει ο κανονικός λέβητας.
Συντήρηση του λέβητα πέλλετ
Στους λέβητες πέλλετ η συντήρηση είναι απλή , γρήγορη και εύκολη, ακολουθώντας ,στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παρακάτω απλά βήματα:
Ανοίγουμε τη πόρτα του καυστήρα
Τινάζουμε τη σχάρα του καυστήρα
Αφαιρούμε το ταψάκι με τη στάχτη
Βάζουμε το δεύτερο καθαρό ταψάκι
Κλείνουμε τη πόρτα του καυστήρα
Για το γέμισμα της δεξαμενής ανοίγουμε το καπάκι που μπαίνει το πέλλετ και απλά το βάζουμε μέσα.
Μέσα στο χειμώνα σε ένα σπίτι περίπου 100 τ.μ θα χρειαστεί κάθε ένα δεκαήμερο να γεμίζει η δεξαμενή του καυστήρα με πέλλετ.
Όποιος θέλει να απαλλαγεί οριστικά από το πετρέλαιο τότε ή καλύτερη επόμενη κίνηση του είναι να χρησιμοποιήσει λέβητες πέλλετ, οικονομικά και οικολογικά!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *