Πάει σε δομικό ανασχηματισμό;

Το χαρτί της απειλής των πρόωρων εκλογών κάηκε οριστικά για την Κυβέρνηση, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του statesmen.gr, ο Πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης λεπτομερούς εισήγησης για ριζικό ανασχηματισμό προς το τέλος του έτους, προκειμένου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και…..
να επιχειρήσει να απορροφήσει τους κραδασμούς από τον πολιτικό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός έχει ένα δίμηνο-φωτιά μπροστά του, με την ατζέντα των εθνικών θεμάτων να κυριαρχεί τον Νοέμβριο, παράλληλα με την οποία, η οποία έπεται, ενώ τον Δεκέμβριο η Κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει τον δεύτερο προϋπολογισμό της, μετά από εκείνον για το 2010.

Έναν προϋπολογισμό που θα είναι σαφώς πιο δύσκολος, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ό, τι η τρόικα θα απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και οι προβλέψεις του μνημονίου.

Οι συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου λοιπόν, έχουν επιχειρηματολογήσει στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας μιας Κυβέρνησης με πολιτική φρεσκάδα, και περισσότερο ευέλικτο και λειτουργικό σχήμα. Ο ανασχηματισμός αυτός θα είναι δομικός και θα περιλαμβάνει την συγχώνευση υπουργείων και την κατάργηση κυβερνητικών υπηρεσιών. Σημειώνουν μάλιστα ότι ο ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά… δεν μετράει, από τη στιγμή που έγινε για να αντικατασταθούν τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν επιλεγεί για να δώσουν τη μάχη των εκλογών της Αυτοδιοίκησης.

Πέραν δε αυτού, το κυβερνητικό σχήμα θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο και δύσκαμπτο, με αποτέλεσμα στο Μέγαρο Μαξίμου να έχουν γίνει δέκτες της δυσφορίας της τρόικας για τις… πολλές καρέκλες που υπάρχουν στην Κυβέρνηση. Και να μελετούν πως θα τις περιορίσουν.

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ [μετα την εκλογη και του Σγουρου] ΠΛΥΜΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΚΥΦΤΟΙ ΚΑΙ
    ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟ ΣΑΣ ΨΗΛΑ…[ετοιμοι -στημενοι]
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ….
    [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ]

    Reply
  2. Archangel

    Άλλη δουλειά από ανασχηματισμούς δεν έχουν να κάνουν; Ξέρετε πόσο καιρό θέλει ένας υπουργός-υφυπουργός για να είναι παραγωγικός;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *