Φθηνό ρεύμα σε βίλες

Το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε και σε αυτήν την περίπτωση απόλυτη εφαρμογή! Ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα Βόρεια Προάστια και στην Ανατολική Αττική, είχαν βρει τον πλέον οικονομικό τρόπο για να φωτίζουν το γρασίδι και τις πισίνες τους, χρησιμοποιώντας το κατά πολύ φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο.

Στοιχεία φωτιά αποκάλυψε η απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που διενήργησε η ΔΕΗ με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου. Χρήση του μειωμένου αγροτικού τιμιλογίου κατά 30% σε σχέση με το οικιακό, φαίνεται ότι έκανε χρήση ιδιοκτήτης βίλας σε έκταση 60 στρεμμάτων στο Μαραθώνα. Αντίστοιχα παραδείγματα καταγράφηκαν στο Κορωπί, στην Εκάλη, αλλά και στη Νέα Μάκρη. Σε ιδιοκτησίες που δεν υπάρχει καμία αγροτική παραγωγή!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τους 200.000 περίπου σημερινούς δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, οι πραγματικοί είναι πολύ λιγότεροι. Ακόμα και σε περιπτώσει όμως πραγματικών δικαιούχων, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παράνομης επέκτασης σε παραπλήσιες ιδιοκτησίες, με διαφορετικό σκοπό λειτουργίας, κάνοντας έτσι κατάχρησης του προνομίου του μειωμένου τιμολογίου.

Σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν, καθώς αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας, μέχρι το τέλος του 2015 να πιστοποιείται πολλαπλώς η ιδιότητα του αγρότη και όχι με μια απλή δήλωση. Θα απαιτούνται ταυτόχρονα ο αριθμός μητρώου και το Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *