Στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ανοίξουν τα πανεπιστήμια…

Σημειώνεται ότι η προσφυγή πραγματοποιείται σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

Από τη στιγμή που οι πρυτάνεις δεν ανταποκριθήκαν, ο υπουργός Παιδείας, κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.

Με τη πράξη του αυτή ο υπουργός εκπροσωπεί το Δημόσιο, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος.

Παράλληλα, αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσει ανακοίνωση του Συμβουλίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με την οποία στρέφεται κατά του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για την κατάσταση του πανεπιστημίου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω απεργίας του διοικητικών υπαλλήλων.

Στο μεταξύ άρχισε και η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφηκαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια και τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Πρόκειται για 276 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αρνήθηκαν να απογραφούν για να αξιολογηθούν μαζί με τους 1.692 συναδέλφους τους που απογράφηκαν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *