Τα οφέλη του πολύσπορου ψωμιού!

Στην αναζήτηση πρϊόντων που βελτιώνουν με τα θρεπτικά τους συστατικά βελτιώνουν την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση, η αντικατάσταση του λευκού ψωμιού από ένα πολύσπορο, όπως το νέ πολύσπορο ψωμί Prokorn, θα πρέπει να είναι στις πρώτες μας επιλογές.

Γράφει η Διατροφολόγος- Διαιτολόγος Κία Καραγιάννη

Το ψωμί ολικής αλέσεως και το πολύσπορο ψωμί σίγουρα υπερτερούν διατροφικά σε σχέση με το λευκό ψωμί. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και εφοδιάζουν τον οργανισμό με ενέργεια για να φέρετε εις πέρας όλα αυτά που θέλετε να προλάβετε μέσα στην ημέρα, βοηθούν την σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος, την ενίσχυση του μεταβολισμού, τη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους, την μείωση της κακής χοληστερίνης και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον προσφέρουν στον οργανισμό πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β (βοηθούν στο μεταβολισμό των τροφών), μαγνήσιο (βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος), φώσφορο και ασβέστιο (για γερά οστά και δόντια) και σίδηρο (βοηθάει στην οξυγόνωση των κυττάρων).

Αν τώρα υποφέρετε από κατακρατήσεις, έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση, βρίσκεστε σε περίοδο εγκυμοσύνης, γαλουχίας ή εμμηνόπαυσης ή θέλετε να προσέξετε τη σιλουέτα σας μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται με περισσότερο ασβέστιο, μειωμένο νάτριο, μεγαλύτερη αναλογία πρωτεϊνών (που θα σας προκαλέσει πιο γρήγορο κορεσμό) και πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα (τα οποία εάν είναι ενταγμένα σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου και σε ορισμένες φλεγμονώδεις καταστάσεις του οργανισμού).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *