Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί όρο επιβίωσης

Παναγιωτακόπουλος: Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί όρο επιβίωσηςΣτην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ καθώς και στην άμεση ανάγκη «αναγέννησής» του κόμματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο …..
επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

O κ. Παναγιωτακόπουλος υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστηρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ, όχι γιατί κρίθηκε στη βάση μιας προοδευτικής πολιτικής αλλά γιατί ασπάστηκε, εφάρμοσε και υλοποίησε μια καθαρά συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πρακτική στο επίπεδο της εξουσίας» και πρόσθεσε:

«Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανιχνευτεί μέσα από την αναγέννηση στη σκέψη και τις ιδέες, τη σύνθεση της στρατηγικής, τις προτεραιότητες και τα πρόσωπα, τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις του κινήματος με τους πολίτες και την επανασύνδεσή του με τις λαϊκές δυνάμεις».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος διαμηνύει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ο κομπάρσος και το βοηθητικό υποστύλωμα των συντηρητικών και αντιλαϊκών λύσεων που προωθούνται σήμερα στο όνομα μιας ακόμη σωτηρίας της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ της συμβιβασμένης και αδιέξοδης συντηρητικής μετάλλαξης δεν μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα της κοινωνίας, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει. Όσοι σήμερα επιμένουν στο πολιτικά εφικτό ξεχνώντας το κοινωνικά αναγκαίο, αυτοεγκλωβίζονται στο προσωπικό τους πολιτικό αδιέξοδο».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία τονίζει ότι «σε αυτή την πορεία δεν χωρούν ούτε συμβιβασμοί, ούτε προσωπικές πολιτικές. Αυτή η πορεία δεν ταυτίζεται με λογικές «ημετέρων» και ελέγχου. Όσοι απεργάζονται ένα μικρό, ελεγχόμενο, άβουλο και φοβικό ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστούν με την ίδια την ιστορία του».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *