Aλλάζοντας οργανόγραμμα μπορεί να απολυθούν όλοι από τις ΔΕΚΟ

Γράφει ο Αδαμάντινος

Σύμφωνα με το σύνταγμα αν καταργηθεί μια οργανική θέση τότε ένας μόνιμος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί. Προφανώς με την αλλαγή ενός οργανογράμματος το όνομα και ο στόχος καθε επι μέρους υπηρεσίας, παραγωγής, διάθεσης κλπ θα αλλάξει. Στην περίπτωση αυτή δεν….
υπάρχει σοβαρή νομολογία να επιτρέψει στους εργαζόμενους να ζητήσουν μεσω δικαστηρίων την επαναπρόσληψή τους.

Πράγματι, με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης και με νέα οργανογράμματα – ακόμη και μόνο ανα υπηρεσία – μπορεί να απολυθούν απο μερικοί μέχρι οι παντες απο το δημόσιο.

Οπως φαίνεται, οι απολύσεις στο δημόσιο θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες μεχρι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων να φτάσει το ποθητό 50%. Δεν θα προλάβουν…

Επι ΔΥΟ χρόνια η κυβέρνηση δεν έλαβε πρόνοια για τη δημιουργία καμμίας νέας παραγωγικής κρατικής επιχείρησης που να απορροφήσει εις το μέλλον τους μη ευρισκόμενους σε παραγωγικες θέσεις δημοσίους υπαλλήλους που αναγκστικά και λογικά θα έπρεπε να απολυθούν. Η κυβέρνηση υπερχρέωσε εσκεμμένα τη χωρα ενω κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με το σύνταγμα.

Εκτός από αυτό, ο εκφοβισμός των πολιτών αυξάνει με τις συχνες εναλλαγές σκηνικού απο καρότο σε μαστίγιο και τούμπαλιν. Εκφοβισμός – σόκ – επιβολή μέτρων – εφησυχασμός – ελπίδα και ξανά. Η πολύ ζαλάδα θα φέρει το χάος και η ψεύτικη ελπίδα την αλήθεια που θα εκραγεί στο πρόσωπο όσων έφεραν το πρόβλημα. Ειναι νόμος της φύσης αυτό.

1300 εκ ευρώ δίνει ο ΓΑΠ στα ΜΜΕ απο τα 3.4 δις ευρω του αναπτυξιακού νόμου. 1300 εκ ευρω στα ΜΜΕ για ανάπτυξη; Φυσικά όχι. Εχουν βάλει τα παιδιά τους μέσα στα ΜΜΕ και τα ταίζουν για να λένε ότι θένε. Ο αριθμός και τα προνόμια των υπαλληλων της Βουλης δεν αλλάζουν. 2 μισθους παραπάνω παίρνουν από όλους τους άλλους και ειναι 1700 τον αριθμό. ΤΙ κανουν εκει μέσα; Πάρτυ με ούζα; Θα φτειάξουν και άλλο κτιριο εκτός βουλης για να τους βάλουν μεσα να κάθονται;

Το θεμα με το Σουλειμαν το Μεγαλοπρεπή πρέπει να τελειώσει οριστικά. H EE, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ που ειναι το τελευταίο θύμα θα πρέπει να νεργοποιηθούν άμεσα. Σε άλλη περίπτωση η παγκοσμιοποίηση θα είναι μια φουσκα που θα σκάσει, δημιουργώντας σκηνές χάους και ομαδικής παράνοιας στις αγορές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *