Εχετε καταντήσει γραφική!Ελεός σας βαρέθηκε ο κόσμος όλος…

Μύρισε ψητό (ή ψοφίμι) και εγχώρια κοράκια ξεκίνησαν τις χαμηλές τους πτήσεις. Η οικονομική- πολιτική κατάσταση της χώρας άλλωστε, προσφέρεται για πλιάτσικο.
Το σχέδιο πτήσεις περιέγραψε επ’ ακριβώς η Ντόρα Μπακογιάννη ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας λέγοντας: «Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τις δυνάμεις να κυβερνήσει και εντός των επομένων ημερών δεν …..
προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».
Συμπληρωματικό, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση σχέδιο, κατέθεσε και ο επίτιμος της ΝΔ (και πατέρας της Ντόρας) Κώστας Μητσοτάκης: «Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης. Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Όταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης».
Τα εν λόγω σχέδια επανέρχονται σε κυκλοφορία την κατάλληλη στιγμή: Ακριβώς την ώρα που οι επόπτες περιμένουν από την κυβέρνηση λεπτομερή (χαρτί και καλαμάρι) επεξήγηση της προέλευσης των 50 δισεκατομμυρίων που θα πρέπει η χώρα να καταβάλλει στους διεθνείς τοκογλύφους. Το ιλιγγιώδες ποσό δεν αφήνει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτε απολύτως …αναξιοποίητο. Όλοι οι πόροι της χώρας στο σφυρί. Από φορολογικά έσοδα, μέχρι ορυκτό πλούτο, από διόδια δρόμων, μέχρι ψαρότοπους στις ελληνικές θάλασσες, από τη ΔΕΗ, μέχρι τα βουνά, τα νερά, τις παραλίες…
Προφανώς, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας μόνοι τους τόσον… εκσυγχρονισμό. Προκειμένου λοιπόν να τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβε (έναντι του ΔΝΤ και λοιπών πιστωτών) ο πρωθυπουργός έχει δυο επιλογές , τις οποίες «μετρά» :
Eίναι υποχρεωμένος είτε να προσφέρει κομμάτι της πίτας (τουλάχιστον της εξουσίας) σε πρόθυμους να προσφέρουν στήριξη και συναίνεση. Είτε να προσφύγει στις κάλπες και να παραδώσει το πρόβλημα της διαχείρισης στον επόμενο…
Σε κάθε περίπτωση, τα κοράκια φροντίζουν να εμφανίζονται σε ετοιμότητα, πρόθυμα και απαραίτητα (για το σύστημα)…

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *