Στην Ελλάδα θα επαιρναν βραβείο γιατι θα εφταιγε ο θεός του Διαστηματος, ξαδελφος του στρατηγού Άνεμου

Τρεις δορυφόροι τους έστειλαν σπίτι τους

Αποπέμφθηκαν στελέχη της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέπεμψε δύο ανώτερους αξιωματικούς της διαστημικής βιομηχανίας και……
επέπληξε τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας μετά την αποτυχία να τεθούν σε τροχιά στις αρχές Δεκεμβρίου τρεις δορυφόροι επικοινωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της διαστημικής κοινοπραξίας RKK Energia Βιατσεσλάβ Φίλιν και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos) Βίκτορ Ρεμιτσέφσκι αποπέμφθηκαν, ενώ ο επικεφαλής της Roskosmos Ανατόλι Περμίνοφ δέχτηκε επίπληξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου που μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι τρεις ρωσικοί δορυφόροι που εκτοξεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου από έναν πύραυλο Proton κατέπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς δεν κατέστη δυνατό να τεθούν σε τροχιά.

Η απώλεια των δορυφόρων αυτών του ρωσικού συστήματος επικοινωνίας Glonass οφείλεται σε υπερφόρτωση καυσίμου στον πύραυλο Proton, σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας.

Το σύστημα Glonass δημιουργήθηκε από τις σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις τη δεκαετία του 1980. Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το πρόγραμμα αυτό για να ανταγωνιστεί το αμερικανικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS και το μελλοντικό ευρωπαϊκό Galileo.

-OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *