Εγκληματική οργάνωση ποδοσφαίρου: Όλο το κατηγορητήριο και τα πρόσωπα

Θυμίζουμε ότι ανάμεσά τους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι κατηγορίες..

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ κατηγορείται για:
α. συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
β. απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.
γ. απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και
δ. κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΙΔΗΣ κατηγορείται για:
α. συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
β. ηθική αυτουργία σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.
γ. απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και μη κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και
δ. κατά συναυτουργία δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ κατηγορείται για:
α. συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
β. ηθική αυτουργία σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.
γ. απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κατηγορείται για:
α. ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και
β. απόπειρα εκβιάσης κατά συναυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΡΙΑΚΟΣ κατηγορείται για:
α. ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
β. απάτη κατά συνατουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.
γ. απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και
δ. την κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΡΟΣ κατηγορείται για:
α. ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
β. απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα
γ. απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και
δ. κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ κατηγορείται για:
α. ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
β. ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
γ. ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και
δ. ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
Από μία κατηγορία έχουν οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι στο πόρισμα Κορέα, σε βαθμό κακουργήματος όλοι τους. Αναλυτικά:
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ κατηγορείται για: κατά συναυτουργία δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ κατηγορείται για: κατά συναυτουργία δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΑΞΗΣ κατηγορείται για: κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ κατηγορείται για: κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΑΜΠΡΑΣ (πρώην πρόεδρος πειθ. επιτροπής Football League) κατηγορείται για: από κοινού δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.
Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ (πρώην μέλος πειθ. επιτροπής Football League) κατηγορείται για: από κοινού δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης
Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (δικηγόρος, μέλος πειθ. επιτροπής Football League) κατηγορείται για: κοινού δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΗΣ (πρώην μέλος Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ) κατηγορείται για: από κοινού δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης
Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ (μέλος Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ) κατηγορείται για: από κοινού δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.

αναφέρει αναλυτικά σήμερα η εφημερίδα “Goal”. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *