Ένταση στον Άγνωστο Στρατιώτη


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έχει συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένοι ανέβηκαν τα σκαλοπάτια προκειμένου να κατευθυνθούν προς τη Βουλή, ωστόσο αποχώρησαν, αφού στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των αντιλαϊκών μέτρων, απαιτώντας παράλληλα να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να μπουν στη φυλακή όσοι έκλεψαν χρήματα από τον ελληνικό λαό.

Στην πλατεία Συντάγματος ο κύριος όγκος των διαδηλωτών

Τα καταστήματα και οι τράπεζες στην οδό Σταδίου είναι κλειστά σήμερα, καθώς και αρκετά γραφεία επί της οδού Πανεπιστημίου. Αντίθετα, όλοι οι χώροι εργασίας και τα μαγαζιά στην Ομόνοια, το Κολωνάκι και το Μοναστηράκι είναι ανοικτά.

Στο Σύνταγμα οι πορείες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται από τις 12:55 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ.

Από την συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως

Καθώς η πορεία περνούσε από την οδό Σταδίου, οι διαδηλωτές σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα της Marfin και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαίου από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12:00 από το Πεδίο του Άρεως. Πριν τις καθιερωμένες ομιλίες, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Marfin.

Από την συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως

Περίπου 1.200 αστυνομικοί απ’ όλες τις υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Θησείο κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ

Πλήθος κόσμου στην Ομόνοια

Στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Θησείο, κατέληξε ο μεγάλος όγκος της εντυπωσιακής και μαζικής πορείας του ΠΑΜΕ.

Από την πλατεία Ομόνοιας, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Πανεργατικού Μετώπου, οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Πειραιώς. Πέρασαν μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο παραμένει υπό κατάληψη, και φώναξαν συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ επέλεξε αυτή τη φορά να μην πραγματοποιήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, σημασία έχει να μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο. Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός στο δρόμο της κοινωνικής ευημερίας», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας σταδιακά διακόπτεται, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις.

Προσαγωγές στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν προσαγωγές ατόμων που βρίσκονται στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros, στην πλατεία των Εξαρχείων.

Μπροστά από το Μουσείο, όπου συγκεντρώνονται μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ.www.zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *