Νέες απαράδεκτες και ανήθικες, εν κρυπτώ, μειώσεις συντάξεων αποστράτων

Με αφορμή τη νέα μείωση στις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου, των στρατιωτικών συνταξιούχων αλλά ενδεχομένως και στις….

λοιπές συντάξεις του Δημοσίου, ο Γραμματέας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της Νέας ΜΕΡΑς Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Χριστοδουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι συντάξεις των στρατιωτικών συνταξιούχων που κατατέθηκαν σήμερα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκαλύπτουν νέα μείωση…
ανάλογη του ύψους της κάθε σύνταξης, οφειλόμενη στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κράτησης για υγειονομική περίθαλψη, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με την περί κρατήσεων απόφαση που είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΓΛΚ και η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

“ΣΤ. Κράτηση για υγειονομική περίθαλψη και φόρο

Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τις μειώσεις των νόμων 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 υπόκεινται σε κράτηση για υγειονομική περίθαλψη (όπου απαιτείται) και στον φόρο που προκύπτει σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική κλίμακα.”

Η Νέα ΜΕΡΑ διερωτάται ποίος έδωσε την εντολή για την υλοποίηση εκ μέρους του ΓΛΚ αυτής της απόφασης και εάν αυτή είναι σύννομη.

Αυτές είναι άραγε οι αυξήσεις που υπόσχεται από το υποτιθέμενο πλεόνασμα ο κ. Σαμαράς ή χρησιμοποιεί την πολιτική Χότζα «μειώνω για να δούμε αν θα αυξήσω».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *