Κανείς δεν ενημέρωσε τις διοικήσεις ΑΤΕ και ΤΤ


Καμία επίσημη ενημέρωση για την πρόταση εξαγοράς τους από την τράπεζα Πειραιώς, δεν είχαν από την κυβέρνηση οι διοικήσεις της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες από κύκλους των δυο διοικήσεων.
Την πρόταση Σάλλα την έμαθα από τον ίδιο σήμερα το πρωί δηλώνει ο….

πρόεδρος της ΑΤΕ κ. Θ. Πανταλάκης ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καμία επικοινωνία με την κυβέρνηση και καμία ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος δεν συμμετείχε στην συζήτηση για την εξαγορά. Όλοι υποθέτουν ότι ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας είχε απευθείας επαφή με τον υπουργό Οικονομικών και διαχειριστή της περιουσίας του δημοσίου κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεδομένου ότι και οι μετοχές της Αγροτικής και οι μετοχές του ΤΤ που ζητά να αγοράσει ο κ. Σάλλας ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.
Τυπικά ο κ. Σάλλας ορθώς απευθύνθηκε απευθείας στον εκπρόσωπο των μετόχων κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των διοικήσεων, αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι μέτοχοι, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν ενημέρωσαν καν τις διοικήσεις των δυο τραπεζών για αυτή την πρόταση.

Βεβαίως από πλευράς κυβέρνησης δεν έχει ακόμη υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά θεωρείται αδύνατον η διοίκηση της Πειραιώς να μην είχε πάρει έστω και ένα προφορικό ‘οκ’ για να ανακοινώσει την πρόταση της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ότι οι τράπεζες πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες συγχωνεύσεων και ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τέτοιες κινήσεις, αποδεικνύουν ότι ο υπουργός είχε ενημέρωση και έβλεπε θετικά αυτή την κίνηση του κ. Σάλλα.
Οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής θα είναι ραγδαίες καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση Σάλλα και ενδέχεται να υπάρξει δυσαρέσκεια, ή ακόμη και παραίτηση λόγω ευθιξίας από τη διοίκηση της ΑΤΕ η οποία δεν ενημερώθηκε επισήμως.
reporter

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *