Σε λίγο καιρό θα έχετε μισθούς σαν της Ισπανίας, μας “υπόσχεται” ο Σόϊμπλε

Την πεποίθηση πως στο Eurogroup της Δευτέρας θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξή της στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εικασίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να αναφέρει κάποιος ότι μπορεί να………
ζήσει και χωρίς τον γείτονά του. Όπως παρατήρησε, στη βάση των συνθηκών, το ευρώ είναι μη ανατρέψιμο και δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα, αλλά ούτε και η βούληση να αποπεμφθεί κάποια χώρα- μέλος της Ευρωζώνης.
«Όποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ρέντινγκ, προσθέτοντας πάντως πως αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς μπορεί χωρίς όρους να κάνει ό,τι θέλει.
Σχετικά με τις απαιτήσεις των εταίρων, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε πως αν κάποιος βρίσκεται μέσα σε μια «κοινωνία αλληλεγγύης», δεν υπάρχουν γι΄ αυτόν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, που πρέπει να τηρούνται. «Αλληλεγγύη δεν υπάρχει δωρεάν», πρόσθεσε.
Τέλος, έδειξε κατανόηση για «εκδηλώσεις εκδικητικότητας» που κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «τα νεύρα έχουν σπάσει και αυτά που ζητούνται από τους Έλληνες, ιδιαίτερα από τον απλό πληθυσμό, είναι πραγματικά υπερβολικά».
Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Tagesspiegel, μεγάλη εκτίμηση και συμπόνια προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων.
«Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει o Σόιμπλε και συνεχίζει: «Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας -και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τους έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν».
Σχετικά με τις μειώσεις των αποδοχών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι στο μέλλον οι μισθοί θα βρεθούν «περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτούς της Ισπανίας».
«Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;», συμπληρώνει.

www.dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *