Αυστραλία: Εκστρατεία ομογενή γερουσιαστή κατά του τζόγου

“Κακόγουστο αστείο” χαρακτήρισε ο ομογενής ανεξάρτητος Ομοσπονδιακός γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, την απόφαση του φορέα Clubs Australia να κηρύξει τον “πόλεμο” στην κυβέρνηση Γκίλαρντ που σχεδιάζει την λήψη μέτρων για τον περιορισμό του τζόγου μέσω των ηλεκτρονικών μηχανών, γνωστών ως “πόκις” (κάτι σαν τα ‘φρουτάκια’). Ο κ. Ξενοφών που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως “κουρσάρος κατά του τζόγου” σχολίαζε το γεγονός ότι ο…..
φορέας Clubs Australia σκοπεύει να δαπανήσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστική εκστρατεία κατά των κυβερνητικών αλλαγών. Ο συγκεκριμένος φορές αποτελεί ομάδα λόμπι των διαφόρων αιθουσών που λειτουργούν στην Αυστραλία με “πόκις”. “Θα δαπανήσουν 20 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που παίρνουν από τους παίκτες τους για να κάνουν μια εκστρατεία ψεύδους. Ακόμα δεν ξέρουν ποιες είναι οι αλλαγές. Κανείς δεν τις ξέρει γιατί δεν έχουν αποφασιστεί” είπε ο γερουσιαστής Ξενοφών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “αυτή η συμμορία μπορεί να ξοδέψει 20 ή και 200 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία τους.

Ότι και αν υποστηρίζουν η ουσία είναι μία. Προκαλούν τεράστια ζημιά στην αυστραλιανή κοινωνία. Υπάρχουν 300.000 Αυστραλοί που είναι εθισμένοι στον ηλεκτρονικό τζόγο και το κόστος οικονομικό και ψυχικό είναι ανυπολόγιστο”. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Τασμάνιας, Αντριου Γουίλκι, είχε δεχθεί να στηρίξει το Εργατικό κόμμα στο σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση αυτή θα λάμβανε μέτρα για να συγκρατήσει τον τζόγο. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η πρόταση του κ. Γουίλκι είναι απλή: Ο παίκτης να δηλώνει από την αρχή, πριν ξεκινήσει να παίζει, το ανώτατο ποσόν που θα είναι διατεθειμένος να στοιχηματίσει.

Αν το υπερβεί δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει άλλο.

Οι ιδιοκτήτες με τις λέσχες που έχουν πόκερ μασίνς αντιδρούν λέγοντας πως “θα χαθούν πολλές δουλειές” αλλά θα στιγματίζονται και οι παίκτες και θα παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Το θέμα θα απασχολήσει σύντομα το αυστραλιανό κοινοβούλιο με τον γερουσιαστή Νίκο Ξενοφών να δηλώνει ότι θα ψηφίσει την πρόταση Γουίλκι.

Μικρός Ήρωας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *