Δικαιοσύνη και κομματοκρατία μας έχουν μετατρέψει σε ψευδοκράτος του Νότου

Στο παρελθόν και με αφορμή την απάτη του Χρηματιστηρίου και όχι μόνον είχα αρκετές φορές καταφερθεί εναντίον της λεγόμενης Κυπριακής ‘’Δικαιοσύνης’’. Δυστυχώς είμαι….

υποχρεωμένος να επανέλθω ξανά στο θέμα με αφορμή την έναρξη της δίκης για το σκάνδαλο στο κτήμα της Αρχής Τηλεπικοικωνιών Κύπρου(ΑΤΗΚ) την περασμένη Παρασκευή 7/3/14.
Αρκετά έχουν αναφερθεί στο παρελθόν για την συμμετοχή στελεχών του ΑΚΕΛ και της πρώην κυβέρνησης Χριστόφια στην λεηλασία του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ. Για να φρεσκάρω την μνήμη σας, σας επισυνάπτω πιο κάτω αποσπάσματα του άρθρου μου που σας είχα στείλει τον Σεπτέμβριο του 2013 με τίτλο ‘’ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ – ΑΚΕΛ…ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ…’’ στο οποίο αναφέρονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις τις οποίες το ζεύγος Λιοτατή έκανε στην Εξεταστική Επιτροπή. Όλως παραδόξως όμως και μετά από άνωθεν παρεμβάσεις ο κύριος και κυρία Λιοτατή (αμφότεροι μέλη του ΑΚΕΛ) ανακάλεσαν τις μαρτυρίες που έδωσαν. Σχεδόν πάντα όταν οι πολιτικοί και οι εταίροι και χρηματοδότες τους άνθρωποι του υποκόσμου βρίσκονται υπό κατηγορία, οι μάρτυρες κατηγορίες ανακαλούν τις μαρτυρίες τους χωρίς δυστυχώς καμία συνέπεια για αυτούς.
Η διεφθαρμένη και πλήρως χειραγωγημένη από την Εκτελεστική εξουσία και την κομματοκρατία Γενική Εισαγγελία της Κυπριακής Μπανανίας συνεχίζοντας την παράδοση έδρασε και πάλιν και εκπλήσσοντας τους πάντες, εκτός από εμένα, όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΕΛ στο κατηγορητήριο αλλά αφαίρεσε την προηγούμενη της δίκης από το κατηγορητήριο το στέλεχος του ΑΚΕΛ Χρίστο Αλέκου. Ας τολμούσε ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου* Αναστασιάδης, μέσω του υποχείριου του, της ηγεσίας της Γενικής Εισαγγελίας, να ‘’πειράξει’’ στελέχη του ΑΚΕΛ και θα έβλεπε τι θα πάθαινε, μια που στελέχη του ΑΚΕΛ κρατούν αρκετά βρώμικα του ιδίου και του κόμματος του ΔΗ.ΣΥ. Και σίγουρα δεν είναι μόνο τα βρώμικα τους που ‘’παίζονται’’ στην παρούσα φάση αλλά κάτι πιο σημαντικό, είναι η πολιτική στήριξη που έχει ο Αναστασιάδης από το ΑΚΕΛ στη προσπάθεια του για ξεπούλημα της Κύπρου στην Τουρκία και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων στην επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών επίλυσης του κυπριακού. Χάριν κομματικής μασονικής αλληλεγγύης όλα μπήκαν κάτω από το χαλί για να επιβιώσουν οι δύο κύριοι αντίπαλοι πολιτικοί πόλοι και για να μην εξέλθουν της στάνης τα αμνοερίφια τους.

Πριν από τον διορισμό του νυν Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επιχειρηματολογώντας είχα αναφερθεί στην ανάγκη η νέα ηγεσία της Γενικής Εισαγγελίας να προέρχεται από άτομα που να μην ήσαν προϊόν συναλλαγής η/και να πρόσκεινται στην εκάστοτε κυβέρνηση, πως όμως να γίνει αυτό αφού η παράδοση πρέπει να συνεχιστεί;

Αν κάποιος είχε την δυνατότητα να παρακολουθεί στενά το τι πραγματικά συμβαίνει με την Κυπριακή λεγόμενη ‘’Δικαιοσύνη’’ θα απαρνιόταν την ώρα που γεννήθηκε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Δυστυχώς ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Υπό την τότε ιδιότητα μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών ΧΑΚ, είχα παραστεί σε διάφορες δίκες τραπεζών και μεγάλων οικονομικών παραγόντων εναντίον των εξαπατημένων επενδυτών του Χρηματιστηρίου και πραγματικά είχα συγχανθεί την κυπριακή ‘’Δικαιοσύνη’’. Οι Δικαστές των επαρχιακών δικαστηρίων που δίκαζαν τις υποθέσεις αυτές ήταν τόσο προκλητικοί και μεροληπτικοί υπέρ του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ήταν τόσο εξόφθαλμη η πλεκτάνη που έστηναν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και με δικηγόρους των επενδυτών, που έκαναν τους επενδυτές να βγαίνουν έξω από τα ρούχα τους. Πολλοί επαρχιακοί δικαστές που συνεργάστηκαν με το κατεστημένο προκειμένου να χάσουν τις δικαστικές υποθέσεις οι επενδυτές, προήχθησαν στην συνέχεια, κυρίως από τον ‘’υπαρπατριώτη’’ πρώην Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο, (Το δικηγορικό του γραφείο είχε αναλάβει μόνο υποθέσεις του κατεστημένου) στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου αναμένετο κάποιοι επενδυτές να προσφύγουν για να εφεσιβάλλουν τις χαμένες τους πρωτόδικες δικαστικές υποθέσεις για να τους δώσουν ην χαριστική βολή. Για την ιστορία αναφέρω ότι καμία μα καμία από τις χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις δεν έχει κερδισθεί από το 2000 μέχρι σήμερα από εξαπατημένο επενδυτή.
Είναι τόσο μεγάλη η διαπλοκή που υπάρχει μεταξύ Δικαστών, Δικηγόρων και πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, είναι τόσο διαβρωμένη η Δικαιοσύνη που από Πεμπτουσία της Δημοκρατίας που έπρεπε να είναι, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο τιμιότερος και ικανότερος των δικαστών πρώην Γενικός Εισαγγελέας Σόλων Νικήτας, έχει μετατραπεί σε YES MAN του ελεεινού κατεστημένου.

Στο παρελθόν μου είχε στείλει ένας απογοητευμένος και μη διαπλεκόμενος δικηγόρος μία λίστα με ονόματα δικηγόρων και δικαστών και την σχέση μεταξύ τους που μιλά αφ’ εαυτής. Σας την μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και χωρίς κανένα σχόλιο. Πατήστε στα μπλε γράμματα που ακολουθούν πιο κάτω για να δείτε λεπτομέρειες

http://www.scribd.com/doc/135090949/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%

Και αν για τις υποθέσεις του χρηματιστηρίου δεν έχει κερδισθεί ουδεμία υπόθεση από κανένα εξαπατημένο πολίτη φανταστείτε τι πιθανότητες έχει ο κάθε ένας από εμάς που έχει δάνειο στην τράπεζα και δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Πέστε μου, με βάσει τα πιο πάνω που σας έχω αναφέρει, ποίος Δικαστής, όσο τίμιος και να είναι, θα έχει τα κότσια να τα βάλει με το τραπεζικό κατεστημένο, όταν σύντομα πολλές υποθέσεις εξώσεων θα οδηγηθούν στα δικαστήρια. Ποιος είναι αυτός ο τίμιος δικαστής που θα διεξέλθει λεπτομερειακά τις χιλιάδες περιπτώσεις παραχώρησης δανείων για να διαπιστώσει την στυγνή πραγματικότητα, ότι δηλαδή στις πλείστες περιπτώσεις οι τραπεζίτες υποχρέωναν τους υπαλλήλους της τράπεζας τους να τηλεφωνούν στους πολίτες και να τους παραπλανούν για να τους δελεάσουν να συνάψουν δάνεια. Τα πλείστα δάνεια που παρεχωρούντο ήταν προβληματικά αλλά οι τραπεζίτες προκειμένου να αυξήσουν τα φιλοδωρήματα τους από την πρόσκαιρη κερδοφορία παραχωρούσαν αυτά τα δάνεια αβέρτα μη λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα αποπληρωμής και τις οικονομικές συνθήκες που υπήρχαν. Δεν θα έπρεπε και οι τράπεζες να υποστούν κάποιο κόστος (π.χ κούρεμα δανείου) αφού ενσυνείδητα και σκόπιμα παραχωρούσαν προβληματικά δάνεια; Και αν πούμε ότι το δικαστήριο αδυνατεί να παρέμβει στις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνήφθει ένα δάνειο, τότε γιατί να μην παρέμβει η πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα που επέτρεψαν αυτές τις παράλογες πρακτικές που οδήγησαν στο να έχουμε σαν κράτος τον ψηλότερο ιδιωτικό δανεισμό από οιανδήποτε χώρα του πλανήτη;

Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη έχουν μεγάλη ευθύνη για την απαξίωση του κράτους και των θεσμών. Τις συνέπειες των ενεργειών τους δεν είναι δίκαιο να τις υποστεί ο απλός πολίτης που έμεινε χωρίς δουλειά χωρίς να φταιει, δεν είναι πλέον ανεκτό να αφήνεται ατιμώρητο το κομματικό και τραπεζικό κατεστημένο που μας οδήγησε σε αυτήν την θλιβερή οικονομική κατάσταση, πρέπει να παρέμβουν άμεσα για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η οικογένεια. Αν και πάλιν δεν το κάνουν και αφήσουν τους πολίτες στο έλεος του τραπεζικού κατεστημένου τότε δυστυχώς δεν απομένει άλλη διέξοδος στο πολίτη από του να πάρει την δικαιοσύνη στα χέρια του για να προστατεύσει την οικογένεια του και την χώρα του. Γνωρίζω τις πιθανές συνέπειες αυτού που προτείνω και ούτε είναι πρόθεση μου να εξωθήσω οιονδήποτε στη βία αλλά δυστυχώς εδώ που φθάσαμε χρειάζονται ριζοσπαστικές ενέργειες για να κάνουμε το πολυπόθητο rebound και για να γίνει αυτό πρέπει ο πολίτης να κάνει ότι μπορεί για να απαλλαγεί ο τόπος από τον μεγαλύτερο εχθρό του που δεν είναι άλλος από το ελεεινό κατεστημένο
Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *