Επικίνδυνο σκηνικό με την καθυστέρηση της γ’ δόσης

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Αθήνα μετά την είδηση που μετέδωσε το ΒΒC…

Επικίνδυνο σκηνικό με την καθυστέρηση της γ’ δόσης

ότι η Αυστριακή κυβέρνηση μεταθέτει την εκταμίευση της γ’ δόσης του δανείου για την Ελλάδα για τον Ιανουάριο. Τα νέα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος που…..
είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, καθώς και η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους (μετά την αποτυχία και της περαίωσης), φέρνουν την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο.

Ειδικότερα, το BBC μετέδωσε δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας για την «μετάθεση» της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει εάν αφορά μόνο το ποσό που αναλογεί στην Αυστρία, ή το σύνολο του δανείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διαρροή της πληροφορίας αυτής ίσως διευκολύνει το έργο της ελληνικής κυβέρνησης για την «αναίμακτη» επιβολή πιο σκληρών μέτρων, υπό την απειλή της μη καταβολής των επόμενων δόσεων του δανείου.

Τεράστιο ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί (με τα μέτρα που έχει ήδη εφαρμόσει) να επιτύχει τους στόχους που θέτει το μνημόνιο, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως μόνη λύση διαφαίνεται πως είναι «η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους κάτι που σημαίνει μερική χρεοκοπία».

Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο τηρεί στάση αναμονής (-1%), περιμένοντας τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις, ενώ τα spreads των 10ετών ομολόγων άγγιξαν πάλι τις 930 μονάδες βάσης.

.epikaira.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    δεν τη θελουμε τη δοση μας
    ετσι κι αλλιως οι τοκογλυφοι τα παιρνουν
    ας κοψουν το λαιμο τους

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ………………….ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ , ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΣ..????

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ωραίος 3:18! Αρκεί να γλιτώσουμε από τα πουλημένα κρέατα… πως όμως, που βγήκαν πάλι νικητές από τη μειοψηφία;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΔΡΑΧΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΑ .ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΦΡΑΓΚΟΙ.ΑΣ ΒΡΕΘΟΥΝ 10 20 ΤΙΜΙΟΙ ΑΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ ,ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑΤΗΖΟΥΝ ΞΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡ…ΙΑ ΤΟΥΣ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!!

    http://www.gopetition.com/online/35993.html

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ρε παιδιά σοβαρευτείτε! ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα, σκληρότερα μέτρα θα παρθούνε και τα πετρέλαια, τα χρυσάφια και τα αέρια θα παρθούνε και όλα θα παρθούνε!!!! Κερδισμένοι μονο οι 300 της βουλής όχι εμείς… εμείς καθόμαστε και ανεχόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών της μειοψηφίας!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ ΓΑΜΩ………..ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ……..ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ……..ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ……………………

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ…..ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ….ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 1000 ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…….ΑΜΑΝ ΠΙΑ…ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΔΩΣΑΜΕ………

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ

    ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΕΙΝΑΙ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ.ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΙΤΕ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.ΘΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ,ΘΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Όλα σκηνοθετημένα και συμφωνημένα είναι. Τάχα ο ΓΑΠ εβαλε στήθος και καλά ότι δεν αντέχει η χώρα επιπλέον μέτρα… και τώρα θα φανεί σαν να μην μπορούσε να κάνει αλλιώς ο καημένος.
    Και η σκατο-Μέρκελ στο παιχνίδι… ότι και καλά τα έβαλε με τη προηγούμενη κυβέρνηση που συμφώνησε στην ένταξή μας στην ευρωζώνη. Σιγά μη μας αφήσουν να φύγουμε! Θέλουν το πετρέλαιο της Ελλάδας, το φυσικό αέριο, το χρυσάφι και όλα τα θέλουν για πάρτι τους! Εμείς δούλοι!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Είπαμε :

    ΧΤΕΣ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΙΠΕ :

    «Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και ως εκ τούτου η Αυστρία διατηρεί επιφυλάξεις για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου», δήλωσε σήμερα ο Γιόζεφ Πρελ, υπ. Οικονομικών της Αυστρίας.

    Η συμμετοχή της Αυστρίας στην τρίτη δόση ανέρχεται στα 190 εκατομμύρια ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

    Συγκεκριμένα, ως προς δημόσια έσοδα, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέχρι στιγμής εκπληρώσει στο ακέραιο τους όρους του προγράμματος.

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΗΤΑΝ :

    «Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ έφτασε χθες στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση
    την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση» σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου, δήλωσε ο Αλταφάζ.

    «Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης», πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο Ολι Ρεν επανέλαβε σήμερα : «Δεν τίθεται θέμα αναβολής»

    Εν τω μεταξύ, κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν όσον αφορά την πληφοροία περί καθυστέρησης στην εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. «Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα αναβολής για τον Ιανουάριο» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν.
    http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1376030&nt=103
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4604524

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *