Τελευταία Νέα

Δανειολήπτης από την Ιεράπετρα, “γλύτωσε” προσημείωση στο ακίνητό του, με απόφαση Δικαστηρίου

Από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Βιάστηκε Τράπεζα, να εγγράψει προσημείωση σε ακίνητο δανειολήπτη, στο ποσό των 95.000 Ευρώ. σε απαίτηση της 82.666,95 Ευρώ, στην περιοχή της Ιεράπετρας, για εξασφάλιση της απαίτησης της,¨αγνοώντας “τάχα” ότι ο δανειολήπτης είχε προσφύγει στο ν.3869/2010 τον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη…

και ότι είχε καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας στα πλαίσια του ίδιου Νόμου και στον οποίο δανειολήπτη ,είχε χορηγηθεί προσωρινή διαταγή από τον Ειρηνοδίκη της Ιεράπετρας, με την οποία απαγόρευε κάθε πραγματική και νομική μεταβολή της ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη μέχρι την εκδίκαση της αίτησης. Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.


Το Πρωτοδικείο της Ιεράπετρας,στο οποίο κατέφυγε ο δανειολήπτης, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έκρινε με την υπαρ.367/2013 απόφασή του ότι, η εγγραφή Προσημείωσης σε ακίνητο του δανειολήπτη, πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, διότι προσκρούει στο περιεχόμενο της Προσωρινής Διαταγής. δηλ. ενώ το δικαστήριο είχε απαγορεύσει.
  Με την παραπάνω απόφαση η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει για μια ακόμα φορά δικαιωμένη, ευχαριστεί τα Δικαστήρια της Κρήτης, για τις αποφάσεις τους, που συνεχίζουν να προσφέρουν αφενός ανακούφιση στα “υπερχρεωμένα νοικοκυριά” αλλά και Ελπίδα , στους πολίτες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για όλες τις χθεσινές “αξίες” που κάποιες από αυτές βρίσκονται σε κρίση, ξεκαθαρίζεται εμφανώς ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης παραμένει αλάβωτος, προσφέροντας την λύση σε κάθε πολίτη που νοιώθει ότι τα δικαιώματά του καταπατούνται, και αιτήσει την παρέμβασή της. 
 Επίσης νοιώθουμε ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Νομικό Σύμβουλο της ΄Ενωσης στο Νομό Λασιθίου, Δικηγόρο, κ.Μανόλη Σκυβαλάκη,που από την πρώτη στιγμή υλοποίησης του ν.3869/2010, (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και Πρόσκληση της ΄Ενωσης προς όλους τους δικηγόρους του Νομού, “βάζοντας πλάτη στα δύσκολα”. δέχτηκε να προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει “εθελοντικά” τις υπηρεσίες του.

Για τους δανειολήπτες, θα πρέπει να αποβάλλουν τον φόβο, που κάποιοι τεχνηέντως τους έχουν καλλιεργήσει να απευθύνονται για ενημέρωση και καθοδήγηση και συνδρομή στις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα, για να έχουν “δωρεά” των υπηρεσιών τους μεταξύ αυτών και στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στα τηλ.2921092666 ,2821092306 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *