Κομμένο παραμένει το ρεύμα σε πολλά νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των διακοπών ηλεκτροδότησης στην Θεσσαλονίκη για τις ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι…

η κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία με τους Δήμους κατόπιν των τραγικών θανάτων από πυρκαγιές και αναθυμιάσεις ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

 Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Alterthess μέχρι στιγμής στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν υπάρξει εμφανή αποτελέσματα του μέτρου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ στους Δήμους της πόλης είχαν φτάσει εκατοντάδες αιτήματα για επανασυνδέσεις, τα νούμερα που αναφέρουν όσοι Δήμοι έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με την ΔΕΗ είναι πενιχρά.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Αμπελοκήπων, 51 είναι τα αιτήματα πολιτών για τα οποία φαίνεται να έχει προχωρήσει η διαδικασία της επανασύνδεσης μετά από έγκριση της αντίστοιχης επιτροπής που συμμετέχει εκπρόσωπος της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ενώ πολλά είναι αυτά που εκκρεμούν γιατί “σκοντάφτουν” σε κολλήματα. Ένα από αυτά είναι οι περιπτώσεις ρευματοκλοπών – πολλοί καταναλωτές που τους είχε αφαιρεθεί ο μετρητής είχαν προχωρήσει μόνοι τους σε επανασύνδεση προκειμένου να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων η ρύθμιση για την επανασύνδεση θα έρπεπε να αφορά και τις περιπτώσεις αυτές έτσι ώστε άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μην μένουν στο σκοτάδι ή να κινδυνεύουν τα σπίτια τους να πάρουν φωτιά από επικίνδυνους τρόπους φωτισμού και θέρμανσης. Όπως δήλωσε στο Αlterthess η Τασούλα Κεχαγιά, υπεύθυνη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να ευνοηθούν από την ρύθμιση αυτή περισσότεροι πολίτες προκειμένου μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Αντίστοιχα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου έχουν γίνει 60 επανασυνδέσεις ενώ κάθε δέκα μέρες φτάνουν περίπου 20-25 αιτήσεις στον Δήμο για επανασύνδεση ή ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τα περιστατικά των ρευματοκλοπών είναι επίσης πολλά και για τα οποία η ΔΕΗ ζητά να αποπληρωθεί μέρος του χρέους προκειμένου να προχωρήσει στην οποιαδήποτε ενέργεια.

tvxs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *