«Δεν θα μου επιβάλουν το πότε θα μιλήσω»


Μήνυμα Καραμανλή με πολλαπλούς αποδέκτες. «Κανείς δεν θα μου επιβάλει το πότε και πού θα παρέμβω», φέρεται να λέει σε συνομιλητές του που του μεταφέρουν τις πιέσεις πολλών στελεχών της Ν.Δ. να εγκαταλείψει τη σιωπή του. Την παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού αναμένει και ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να έχει «όπλα», όπως λένε οι συνεργάτες του, όταν υπερασπίζεται τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. και με προσωπικό πολιτικό κόστος.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μιλήσει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες και να μην περιμένει…..

το συνέδριο της Ν.Δ. που θα γίνει 25-27 Ιουνίου. Οπως όλα δείχνουν, αναμένει τις εξελίξεις στο θέμα της εξεταστικής για την οικονομία που έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ και στην οποία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος.

Το δεύτερο σημαντικό ερώτημα που απασχολεί τον Κώστα Καραμανλή είναι ο τρόπος που θα κάνει την παρέμβασή του. Κάποιοι του εξέφρασαν την άποψη ότι αν επιλέξει ένα τηλεοπτικό κανάλι να δώσει συνέντευξη, τότε θα βρεθούν απέναντί του τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Αναζητείται ένα πιο θεσμικό βήμα.

Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, που είναι ο εξ απορρήτων του, είναι και ο μοναδικός με τον οποίο συναντιέται καθημερινά γύρω στις 10.30 το πρωί ο Κ. Καραμανλής στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα. Ο Γιάννης Αγγέλου είναι ο άνθρωπος που κρατάει το γραφείο του. Αυτοί οι τρεις είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεται περισσότερο. Ο Δ. Σιούφας δεν είναι πλέον στο στενό του περιβάλλον. Από τους τακτικούς επισκέπτες του είναι ο τέως υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου.

Με αφορμή την ονομαστική του γιορτή πέρασε να του ευχηθεί και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Τα είπαν για αρκετή ώρα οι δυο τους και ο πρώην στενός του συνεργάτης προφανώς θα του είπε τη γνώμη του για το πότε θα έπρεπε να παρέμβει. Μία από τις απόψεις που άκουσε ο Καραμανλής είναι ότι θα έπρεπε να είχε πάρει το λόγο επί προσωπικού στη Βουλή όταν ο Παπανδρέου ρωτούσε «πού κρύβεται».

Επερώτηση για την οικονομία

Η οικονομία θα είναι το πεδίο της σκληρής αντιπαράθεσης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μετά το Βατοπέδι. Χαρακτηριστικό των προθέσεών της είναι η κίνηση Σαμαρά να καταθέσει χθες το πρωί επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα «την άμυνα της χώρας έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται μάλιστα στην ίδια γραμμή με τη Βάσω Παπανδρέου που χρεώνει ευθύνες και στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Ασκείται δριμύτατη κριτική στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα» αναφέρεται στην ερώτηση Σαμαρά.

www.enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *