Νά’ρχεται κάθε χρόνο η Μέρκελ….!

Δημήτρης Ρομποτής D.R.

Ευτυχώς που ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα, σήμερα 9 Οκτωβρίου, και ενθυμήθη το έθνος τους 44 εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Καισαριανή από τους Γερμανούς κατακτητές (τρεις μέρες πριν αποχωρήσουν κι’αυτές οι κουφάλες)! Ο πολύ «ρίαλ» Χατζηνικολάου το είχε ως …ειδησάρα στο μπλοκ του (ο μπλοκός στο χωριό μου ήταν εκεί όπου φυλάσσονταν οι ζωωτροφές) και πολλοί άλλοι εξίσου «ευαίσθητοι» εθνικά, έσπευσαν να το πάρουν και να το διαδώσουν ως κατίνες που….
βρήκαν κάτι συναρπαστικό για το κουτσομπολιό της ημέρας!

Αίφνης, σύμπασα η Ελλάς τιμά τους αγωνιστάς της, ενώ μέχρι πρότινος πολλοί μιλούσαν σοβαρά ακόμα και για κατάργηση της 28ης Οκτωβρίου, πέρυσι δε έτρεψαν σε φυγή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ουχ ολίγοι εθριαμβολόγησαν σφόδρα διότι η αμαύρωσις της επετείου εθεωρήθη ως μία ακόμη νίκη των λαϊκών δυνάμεων και των συγχρόνων αντιστασικών ενάντια στους σύγχρονους «κατακτητές», από τα χείλη των οποίων όμως κρέμονται ως ναρκομανείς για την πολυπόθητη επόμενη δόση που θα τους εξασφαλίση την αγωνιστική τους συνέχεια! Διότι αν είχαν ψωμολυσσάξη, όπως διακηρύσσουν, θα έψαχναν μήπως και βρουν καμμιά δουλειά ή κάτι εναλλακτικό τέλος πάντως, όπως έκαναν και οι προηγούμες γενιές κάθε φορά που ξεσπούσε κρίση και κατά πολύ χειρότερη της σημερινής! Αυτοί όμως θέλουν επιδότηση στην αγωνιστική τους δραστηριότητα, με δανεικά κάνουν και κωλοτούμπες, σαν πίθηκοι σε τσίρκο. Είναι το νέο μας φολκλόρ …
Πήρα φόρα, συγχωρήστε μου όμως την αγανάκτηση, αλλά αηδιάζει κι’ο κώλος μου μ’αυτά που βλέπω και ακούω. Τώρα τους έπιασε η φούρια να τιμήσουν αγωνιστές, να θυμηθούν τους σφαγιασθέντες υπό των κατακτητών! Μέχρι πριν δυο χρόνια που η «Μπε Εμ Βε» ή «μπέμπα» επί το λαϊκότερον, είχε γίνει «στάτους σύμπολ» κάθε πρασινοφρουρού που εσέβετο ευατόν και τους αγώνας του υπέρ του κ(ου)ινήματος, ενώ η Πόρσε Καγιέν το γαλόνι κάθε νεοφιλελεύθερου αγωνιστή στην παλαίστρα της ρεμούλας και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων, έτσι και μίλαγε κανείς για ιστορική μνήμη, έθνος, πατρίδα, κοινωνία, ελοιδωρείτο από όλους αυτούς που τώρα θυμήθηκαν τους εν Καισαριανή εκτελεσθέντες! Αν δε κάποιος μίλαγε για θρησκεία, στην καλυτέρα των περιπτώσεων θα τον πέρναγαν για ΑΕΚτζή και θα τον προσπερνούσαν ως γραφικό!
Αιδώς …αγρίοι! Το έθνος των Ελλήνων έχει ποδοσφαιροποιηθεί τελείως! Ετσι και η επίσκεψη της Μέρκελ, δεν αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, αλλά ως αφορμή για εκτόνωση και φτηνή επίδειξη ανωτερότητας, ακόμη κι’αν η ομάδα σου είναι για τα μπάζα! Αν θέλης να τη σπάσης στη Μέρκελ, κάφρε κάτοικε του νοτιώτερου άκρου των Βαλκανίων, φτιάξε κράτος, οργανώσου, άνοιξε δρόμο στην ποιότητα, δείξε ότι μπορείς να σταθής στα πόδια σου, φανέρωσε έργοις ότι πιστεύεις στις δυνατότητες που λες ότι έχεις και ρίξε στον κάλαθο των αχρήστων τους δικούς σου «δυνάστες» πριν τα βάλης με τους εισαγόμενους! Ναί, οι Γερμανοί με τη Ζήμενς και άλλες εταιρείες τους δωροδόκησαν και διέβρωσαν το πολιτικό σύστημα, αυτοί που τα πήραν όμως ήταν «Ελληνες»! Και το θεωρούσαν μαγκιά τους! Κι’όσοι δεν τα πήραν, θεωρούσαν τους εαυτούς τους μαλάκες και έψαχναν την ευκαιρία να χωθούν κάπου. Να χωθούν σαν τους ασβούς, σαν γλοιώδη τρωκτικά, όχι να δραστηριοποιηθούν ως υπηρήφανοι και αξιοπρεπείς πολίτες, δημιουργοί, επαγγελματίες, αγνοί ονειροπόλοι. Κι’όταν, όπως στην περίπτωση του Κόκκαλη, γίνανε και λαοπρόβλητοι ηγέτες ποδοσφαιρικών ομάδων, εξαγιάσθησαν σε βαθμό που ουδείς τολμάει να τους αγγίξει ή να μιλήση για τα αίσχη τους, πάλι καλά που δεν κόβουν τα παλιά τους ρούχα να τα πουλήσουν για φυλαχτά (απορώ πώς δεν το σκέφτηκαν και οι ίδιοι, «έξτρα πρόφιτ». Ας ρωτήσουνε και κανέναν Εφραίμ).
Δεν ζω στην Ελλάδα, αλλά αν ήμουνα εκεί θα οργάνωνα πορεία, ακόμη κι’αν κατέβαινα μόνος μου, υποδοχής της Μέρκελ! Θα της έλεγα ως ευ παρέστητε στο γερμανικής κατασκευής και διαχειρίσεως αεροδρόμιο, πριν μπη στη γερμανικής κατασκευής «Μερσεντές» που θα την πήγαινε στο Μαξίμου, κι’αυτό νομίζω γερμανικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Εν συνεχεία θα της έδινα δώρο τους εκατοντάδες τόμους ιστορίας και ανάλυσης αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων που έχουν μεταφραστεί από έργα συμπατριωτών της κι’ας λέμε εμείς ότι είμαστε οι συνεχιστές του αρχαιοελληνικού πνεύματος και άλλα φαιδρά.
Θα την υποδεχόμουνα και για δύο ακόμη λόγους: αφενός γιατί έκανε τον Χατζηνικολάου και πολλούς άλλους «λαϊφστυλίτες» να θυμηθούν τους αγωνιστές της Κατοχής κι’αφετέρου γιατί η επίσκεψή της έκανε πασιφανή πλέον την εθνική κατάντια των Ελλήνων που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ακόμη και ο αγαθών προθέσεων φραμπαλάς δεν είναι αγώνας ούτε διαμαρτυρία.
Στην Ελλάδα, οι Ελλαδίτες δεν αγωνίζονται να σωθή η χώρα, αλλά η πάρτη τους. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω όμως, ευθύνεται εν πολλοίς και για τα χάλια στα οποία φτάσανε. Χωρίς κοινωνικό ιστό και αίσθημα πατρίδας κυριαρχεί το ζωώδες ένστικτο της επιβίωσης, οι άνθρωποι γίνονται ζώα και το κράτος ζούγκλα …

ΥΓ: Επληροφορήθην ότι η γερμανική ημερησία «Bild» έγραψε πως η Μέρκελ θα προσγειωνόταν στο “Ευάγγελος Βενιζέλος”. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για λάθος! Λαμβάνοντας υπόψιν το φαρδύ-πλατύ του ανδρός, η εικόνα του αεροδρομίου έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Επιπλέον, μπορεί να ήταν μιά έμμεση έκφραση ευχαριστίας για το ότι ο …Μπένει έκανε την πάπια ως υπουργός Εθνικής Αμύνης σχετικά με τα γερμανικά υποβρύχια που αγόρασε η Ελλάς και έγερναν. Ο Ευάγγελος, άλλωστε, τα μόνα υποβρύχια που γνωρίζει είναι αυτά που τρώγονται (βανίλια με κρύο νεράκι) …

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *