“Ούκ εξ άλλης πολιτείας τυραννίς καθίσταται ή εκ δημοκρατίας”

Ήτοι πίσω από τη πιπίλα της δημοκρατίας κρύβονται οι χειρότερες μορφές τυραννίας.

Οι “από πάνω” έπαιξαν έξυπνα: αφού ήθελαν δεν ήθελαν ο κόσμος έμαθε για αυτό το πολίτευμα επινόησαν τον κοινοβουλευτισμό. Ένα πολίτευμα-φρανκενσταιν στο οποίο ο κόσμος ψηφίζει για το ποιος θα τον τυραννάει με την ψευδαίσθηση ότι είναι στο χέρι του το τι θα γίνεται. Ο κοινοβουλευτισμός στο ελλαδιστάν απέτυχε και τα ζώα θέλουν άμεση δημοκρατία. Οι ίδιοι που τόσα χρόνια δεν ήταν σε θέση να εκλέξουν μια σοβαρή κυβέρνηση, που…..
και μόνο στην ιδέα της αλλαγής του καθεστώτος έτρεμαν και για αυτό ψήφιζαν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα, τώρα πού αναζητούν τη λύση; Στην άμεση δημοκρατία.

Είμαστε κατά της άμεσης δημοκρατίας όχι τόσο επειδή είναι ανέφικτη όσο επειδή είναι άδικη. Οι πολλοί έχουν δίκιο απλά και μόνο επειδή είναι πολλοί, και πρέπει να γίνεται το δικό τους. Σε μια άμεση δημοκρατία το έθνος χωρίζεται σε στρατόπεδα που αντιμάχονται. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και στον κοινοβουλευτισμό. Πόσω μάλλον σε μια άμεση δημοκρατία…

Είναι ωραία η δημοκρατία όταν είσαι εσύ ανάμεσα στους πολλούς. Όταν ξέρεις ότι θα γίνει αυτό που θες εσύ και οι όμοιοί σου. Και αν τελικά τα διαλύσετε όλα κανένας δεν θα μπορεί να ζητήσει τα ρέστα από εσένα γιατί δεν ήσουν μόνος σου. Η δημοκρατία αρέσει στους πολλούς γιατί στηρίζεται σε αυτό που θέλουν αυτοί. Όμως οι πολλοί από όποια άποψη και να το δούμε είναι ανίκανοι να σκεφτούν ή να δουν κάτι αντικειμενικά. Απόδειξη; Τα τρία εκατομμύρια των ΠΑΣΟΚων, που οι πιο πολλοί από αυτούς τώρα θα ψηφίσουν ΝΔ. Επειδή αυτοί είναι περισσότεροι θα υποφέρουμε όλοι εξαιτίας τους…

Ποια είναι η ουσία, ο λόγος που υπάρχει η δημοκρατία; Το ότι ο καθένας θέλει την εξουσία ή έστω την ψευδαίσθηση της εξουσίας. Οπότε καταφεύγουμε εκεί. Οι πολιτικάντηδες προκειμένου να βρουν υποστηρικτές παριστάνουν τους δημοκράτες. Πολλοί απ’αυτούς μάλιστα μιλάνε για άμεση δημοκρατία. Βέβαια το τι μυαλά μπορεί να κουβαλάει κάποιος που πιστεύει ότι έστω και ένας απ’αυτούς θέλει να τον ψηφίσουν για να δώσει την εξουσία στον κόσμο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Η “”””ιδέα”””” της μαζοκρατίας απευθύνεται σε παιδάκια, κυράτσες, ηλίθιους και άτομα που δεν έχουν ιδεολογία. Κανένας από αυτούς που λένε για “δημοκρατία” δεν φημίζεται για την ευφυΐα του. Χαρακτηριστικό του δημοκράτη, η ανικανότητά του να δεχτεί ότι η πλειοψηφία ενδέχεται θέλει κάτι άλλο από αυτό που θέλει ο ίδιος, το ότι δεν έχει αρκετή ωριμότητα να παραδεχτεί ότι ο κόσμος δεν είναι σε θέση να δει μακροπρόθεσμα και οι απόψεις του αλλάζουν σαν πουκάμισα και η αδυναμία του να καταλάβει ότι η ελευθερία του σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Το επιχείρημα της αρχαίας Αθηναϊκής δημοκρατίας είναι το πιο γελοίο και το πιο συνηθισμένο που φέρνουν οι δημοκράτες. Σαν να είναι ίδιες οι εποχές, ίδιες οι συνθήκες, ίδια τα προβλήματα, ίδιος ο τρόπος ζωής, και σαν να ήταν οι αρχαίοι Αθηναίοι σαν τους σημερινούς ανθρώπους. Σαν να λειτουργούσαν όλα τέλεια στην αρχαία Αθήνα, σαν να μην υπήρχαν δημαγωγοί που κατάφερναν να πείθουν τον κόσμο και σαν να μην υπήρχε αδικία.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι χειρότεροι τύραννοι πατάνε πάνω στην ιδέα της δημοκρατίας (ή λαοκρατίας, οχλοκρατίας, μαζοκρατίας ή όπως διάολο την αποκαλέσει κανείς). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επανάσταση του 1917, η εφαρμογή του κομμουνισμού στην Κίνα και στη Βόρεια Κορέα, ακόμα και το σημερινό χάλι στην Ελλάδα στηρίχθηκε στη δίψα για δημοκρατία.

Οι εθνικιστές, πιστοί στην πλατωνική αρχή ότι η τυραννία δεν προέρχεται από κανένα άλλο πολίτευμα όσο από την δημοκρατία, είμαστε αντίθετοι σε αυτή καθώς και σε όλα τα δημιουργήματά της (κομματοκρατία, μπολσεβικισμός κτλ). Θέλουμε ένα καθεστώς στηριγμένο στην εθνικιστική ιδεολογία και μια κυβέρνηση που τις αποφάσεις που θα παίρνει θα τις παίρνει με βάση αυτή και μια νομοθεσία που θα τους απαγορεύει να επωφεληθούν από την εξουσία.

http://skeptomenosellhn.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *