Ο Θεός να μας φυλάει…

She did it again… Έτσι περιγράφουν τα αμερικανικά δίκτυα αλλά και τα μεγάλης επισκεψιμότητας blogs της πέραν του Ατλαντικού όχθης, το νέο φραστικό ολίσθημα της Σάρας Πέιλιν, η οποία… άλλαξε μονομιάς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας «φίλη και σύμμαχο» τη Βόρεια Κορέα, η οποία ……
αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, τον ΟΗΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς ως πυρηνική απειλή.

Φυσικά, η Σάρα Πέιλιν εννοούσε τη Νότια Κορέα. Και, σε τελική ανάλυση, ο αυθορμητισμός των συναισθημάτων που υποδηλώνει ο εκτός πλαισίου και κειμένου λόγος, δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέος, αλλά ούτε και επιλήψιμος. Ωστόσο, η πάλαι ποτέ Κυβερνήτης της Αλάσκα, και υποψήφια Αντιπρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2008, το έχει ξανακάνει πολλές φορές.

Έχει πει ότι… βλέπει τη Ρωσία, από το παράθυρο του σπιτιού της στην Αλάσκα. Έχει χρησιμοποιήσει σκονάκι γραμμένο στο χέρι της, σε τηλεοπτική συνέντευξη. Έχει μπερδέψει τους φυσικούς και ιστορικούς εχθρούς της Αμερικής. Έχει επιδείξει άγνοια, όχι μόνο της Ιστορίας, αλλά και των κοινωνικών συντεταγμένων που ισχύουν στην αμερικανική κοινωνία, και σε ολόκληρο τον σύγχρονο, πολιτισμένο κόσμο.

Παρολαυτά, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη. Ηγείται της υπερσυντηρητικής συνιστώσας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, «Tea Party». Και, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν την ευνοούν, έχει σπεύσει να αυτοχρισθεί αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012, προβλέποντας μάλιστα ότι θα καταφέρει να τον απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο.

Ίσως να μην έχει και πολύ άδικο στο δεύτερο σκέλος: Ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει πείσει πως δικαιούται και δεύτερη θητεία ως, κατ’ ευφημισμόν έστω, πλανητάρχης. Έχει όμως απόλυτο άδικο στο πρώτο σκέλος του πολιτικού συλλογισμού της: Η Αμερική, αλλά και ο πλανήτης, δηλαδή όλοι εμείς, δεν χρειαζόμαστε την Σάρα Πέιλιν στον Λευκό Οίκο. God bless us all…

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. kik

    "Άμα πεθάνει ο ένας αφέντης σου, μη χαίρεσαι λαουτζίκο,
    και λες θα ναι καλύτερος ο γιος απ' τον μπαμπά του,
    πώς θα ναι το λυκόπουλο καλύτερο απ' το λύκο.
    Ένας μονάχα είναι καλός, ο τελευταίος του πάτου"

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *