Ο Γιώργος Καρατζαφέρ​ης ήταν και είναι συνεπής

γράφει ο Τζάλλας Γεώργιος,
ιστορικός, μέλος της νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Θεσ/νίκης

Διάβασα στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής (12/2/2012) ένα άρθρο του κύριου Φόρη Πεταλίδη με τίτλο «Η μεγάλη κωλοτούμπα του Γιώργου Καρατζαφέρη» για το γεγονός ότι ο ΛΑ.Ο.Σ αποχώρησε από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει τη νέα Δανειακή Σύμβαση (όπως και…………..
τελικά έπραξε και δεν υπερψήφισε).

Κατ’ αρχάς δηλώνω ότι δε γνωρίζω τον κύριο Πεταλίδη. Έχω διαβάσει διάφορα δημοσιεύματα αυτές τις ημέρες και απλώς αναφέρω ενδεικτικά το δημοσίευμα του κύριου Πεταλίδη.

Οφείλω να πω ότι πράγματι ο ΛΑ.Ο.Σ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό να διαπραγματευτεί τη νέα Δανειακή Σύμβαση και να πετύχει ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό δεν έγινε άκριτα και χωρίς προϋποθέσεις.

Ο κύριος Καρατζαφέρης ήταν συνεπής στον λόγο του. Ο ΛΑ.Ο.Σ υπερψήφισε το πρώτο Μνημόνιο επί της Αρχής (και 2 άρθρα επί των Άρθρων) για να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης, επειδή είχαμε φτάσει ως χώρα σε σημείο να μη μας δανείζει κανείς (εκτός από λίγες περιπτώσεις και αυτό για πολιτικούς λόγους). Οφείλω δε να πω ότι πριν την ψήφισει του πρώτου Μνημονίου ο κύριος Καρατζαφέρης, έφερε στην Ελλάδα υπουργό πετρελαιοπαραγωγού χώρας η οποία χώρα ήταν πρόθυμη να μας δανείσει χρήματα (τουλάχιστον για την αρχή) προκειμένου να μη καταφύγουμε στο ΔΝΤ. Μάλιστα, μετά από γεύμα που παρέθεσε στον συγκεκριμένο υπουργό στην Αθηναϊκή Λέσχη ο κύριος Καρατζαφέρης, κανόνισε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του συγκεκριμένου υπουργού (της χώρας που θα μας δάνειζε χρήματα) με τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε αλλά δυστυχώς συζητήθηκαν διάφορα πλην αυτού του δανείου. Επομένως, δε μπορεί να κατηγορείται ο κύριος Καρατζαφέρης ότι δεν προσπάθησε να μη καταφύγουμε σε συμφωνία με τους «τοκογλύφους» της Ε.Ε. ή του ΔΝΤ όπως λένε μερικοί.

Πράγματι, θέσαμε ως στόχο με τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου τη διαπραγμάτευση του PSI (του κουρέματος μέρους του χρέους μας) και της νέας Δανειακής Σύμασης όμως ο κύριος Καρατζαφέρης έθεσε κάποιους συγκεκριμένους όρους για να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στις 7/11/2011 μετά από συνάντηση Καρατζαφέρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κύριος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με τρεις συγκεκριμένους όρους:
•Όχι περεταίρω μείωση μισθών και συντάξεων,
•Όχι περεταίρω μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας,
•Και βεβαίως άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών

για να πει το «Habemus Papadimoum». Δήλωσε ότι: «Θα είμαστε θεατές και παρόντες στις εξελίξεις».

Για του λόγου το αληθές:

giorgostzallas.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *