Περισσότερες πληροφορίες για το μεσοπρόθεσμο ζητάει η Τρόικα

Περισσότερες λεπτομέρειες περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ από την Ελλάδα για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με φόρους και ιδιωτικοποιήσεις. Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει καταφέρει να διασκεδάσει τους φόβους των γερμανών αξιωματούχων για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση.Η ελληνική πλευρά έδωσε τις γενικές γραμμές της ενδιάμεσης δημοσιονομικής προσαρμογής και…..
των σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά δεν εξηγεί επαρκώς πώς θα επιτύχει να εξοικονομήσει 3 δισ. ευρώ για επιπλέον εξοικονόμηση αυτού του έτους και 23 δισ. ευρώ το 2012-2015.

“Έχουν γίνει μόλις δύο πρώτα βήματα. Δεν έχει γίνει ακόμη αυτό που περιμέναμε”, δήλωσε πηγή από τις Βρυξέλες. Σύμφωνα με τους στόχους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα, το ενδιάμεσο σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει μια περιγραφή των μόνιμων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για κάθε υπουργείο εντός του 2014.

Οι επιθεωρητές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αρχίσουν την τριμηνιαία τους επιθεώρηση στις αρχές Μαΐου για να αποφασίσουν αν η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους της και αν έκανε αρκετή πρόοδο για να λάβει την επόμενη δόση, ύψους 12 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό Στήριξης τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιάμεση σχέδιο θα είναι στο επίκεντρο της επίσκεψης.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *