Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να χορηγήσει άδεια σε οίκο ανοχής

Της Ελευθερίας Καρτσιώτη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να χορηγήσει άδεια σε οίκο ανοχής που βρίσκεται στα σύνορα με το δήμο Μενεμένης-Αμπελοκήπων.

Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο εν…..
λόγω οίκος ανοχής βρίσκεται κοντά σε σπίτια, οι οικογένειες των οποίων αντιδρούν έντονα, ενώ είναι μόλις στα 200μ από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Το γεγονός αυτό ήταν και η αφορμή να συζητηθεί το όλο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, και να ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα κατά την τακτική συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε την τακτική μεταφορά κάθε λειτουργίας και χρήσης η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών στο δυτικό τμήμα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε υποστηρίζει ότι «η περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί , μέσω των εμπορικών – βιοτεχνικών επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων που ήδη υπάρχουν, των κατοικιών και της δημιουργίας αθλητικών και εκπαιδευτικών υποδομών και όχι μέσω της δημιουργίας οίκων ανοχής».
Παράλληλα τονίζει πως «θεωρεί οτι μπροστά σε κατοικίες, σε καταστήματα και επιχειρήσεις είναι ανεπίτρεπτο το φαινόμενο της υπαίθριας πεζοδρομιακού τύπου πορνείας που αναπτύσσεται στην περιοχή (Μοναστηρίου και Γιαννιτσών στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων – Μενεμένης) και πέρα από την αυτονόητη σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».
Το Τhousandnews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μενεμένης-Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου, ο όποιος ανέφερε ότι έχει θέσει το ζήτημα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και ζήτησε την παρέμβασή του επι του θέματος και ώστε να γίνει η ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του συγκεκριμένου οίκου ανοχής, διαφορετικά όπως ανέφερε ο δήμος Μενεμένης-Αμπελοκηπων θα θέσει το θέμα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

http://www.thousandnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *