ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ… ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ…!!

Μόνο η ελληνική ιθαγένεια και όχι η ελληνική καταγωγή (γένος) είναι απαραίτητη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχόλες έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή επτά απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη που ζητούσαν να πληρούνται και οι δυο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τους πλειοψηφούντες δικαστές, βάση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες καθορίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντισυνταγματικές. Κι αυτό γιατί το σύνταγμα «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι που μειοψήφησαν, υποστήριξαν ότι «δεν συνάγεται εκ του Συντάγματος το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί αυτές αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό… Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *